Za ovu ukusnu svinjetinu presudna je kombinacija začina i maslac u umaku koji će obložiti meso.
Jelo se brzo priprema, jednostavno je, a dobro balansirano i oduševit će sve ljubitelje pikantnijih okusa. Idealan je odabir za ručak ili večeru tijekom radnog tjedna.
SASTOJCI
MIX ZAČINA:
Priprema:
- Skinite meso s kosti i narežite ga na veće kocke. Pospite solju i paprom.
- Potom pripremite mix začina, odnosno pomiješajte sve suhe začine i uvaljajte kocke mesa u mješavinu.
- U široj tavi zagrijte ulje i pecite meso 2-3 minute sa svake strane tako da ulovi boju i laganu koricu. Izvadite meso sa strane i pokrijte ga da ostane toplo.
- Potom u istu tavu dodajte češnjak, kratko ga pržite pa ulijte sok limuna i temeljac. Ubacite mahune i kuhajte ih oko 7 minuta, a zatim dodajte maslac. Miješajte dok se umak ne zgusne.
- Mahune pogurajte na jednu polovicu tave, a na drugu vratite meso i okrećite ga dok se sasvim ne obloži umakom.
- Na tanjuru poslužite mahune, a meso još dodatno prelijte umakom iz tave.