×
×
Pikantna svinjetina s mahunama i umakom
Iz tave

Pikantna svinjetina s mahunama i umakom

Svinjski odresci narezani na kocke, pikantni umak i lagana salata od mahuna dobitni su sastojci za brzi ručak ili večeru.

Za ovu ukusnu svinjetinu presudna je kombinacija začina i maslac u umaku koji će obložiti meso.

Jelo se brzo priprema, jednostavno je, a dobro balansirano i oduševit će sve ljubitelje pikantnijih okusa. Idealan je odabir za ručak ili večeru tijekom radnog tjedna.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 minuta
uteg
BROJ OSOBA
3
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Odrezak s kostima

    MIX ZAČINA:

Priprema:

  1. Skinite meso s kosti i narežite ga na veće kocke. Pospite solju i paprom.
  2. Potom pripremite mix začina, odnosno pomiješajte sve suhe začine i uvaljajte kocke mesa u mješavinu.
  3. U široj tavi zagrijte ulje i pecite meso 2-3 minute sa svake strane tako da ulovi boju i laganu koricu. Izvadite meso sa strane i pokrijte ga da ostane toplo.
  4. Potom u istu tavu dodajte češnjak, kratko ga pržite pa ulijte sok limuna i temeljac. Ubacite mahune i kuhajte ih oko 7 minuta, a zatim dodajte maslac. Miješajte dok se umak ne zgusne.
  5. Mahune pogurajte na jednu polovicu tave, a na drugu vratite meso i okrećite ga dok se sasvim ne obloži umakom.
  6. Na tanjuru poslužite mahune, a meso još dodatno prelijte umakom iz tave.