Sezona je grilla i pljeskavice su opet u fokusu, no, ovaj put na malo drugačiji način. Procedura je jednostavna. Malo ih „razvaljajte“ i dodajte ukusan nadjev – preprženu pancetu, feta sir i papriku.
I taman dok se nadjevena pljeskavica ispeče, bit će spremna i hladna salata od bijelog graha i rajčica, kao svježa zamjena za klasični zapečeni grah.
SASTOJCI
Za salatu:
Priprema:
- Pljeskavice izvadite iz hladnjaka i pustite da dođu na sobnu temperaturu.
- Mladi luk narežite na kolutiće, a mini rajčice prepolovite. Bijeli grah pomiješajte s rajčicama pa dodajte sok limuna, maslinovo ulje, sol i papar. Potom pospite mladim lukom i peršinom te još jednom dobro promiješajte i spremite u hladnjak.
- Pancetu i papriku nasjeckajte na kockice te zajedno prepržite na tavi nekoliko minuta, tako da paprika malo omekša.
- Pljeskavice potom razvaljajte (možete valjkom, a možete ih i samo pritisnuti rukama). Na svaku polovicu pljeskavice namrvite pola količine feta sira pa razdijelite papriku i pancetu. Praznu polovicu pljeskavice preklopite preko nadjeva i rukama pritisnite rubove kako biste je zatvorili.
- Pljeskavice pecite na vatri otprilike 7-8 minuta sa svake strane.
- Tople pljeskavice poslužite uz hladnu salatu od bijelog graha i rajčica.