×
×
Pljeskavice punjene feta sirom, pancetom i paprikom
Iz tave

Pljeskavice punjene feta sirom, pancetom i paprikom

Ako želite unaprijediti vaše pljeskavice, napunite ih feta sirom, pancetom i paprikom te ispecite na tavi, roštilj vam nije ni potreban.

Sezona je grilla i pljeskavice su opet u fokusu, no, ovaj put na malo drugačiji način. Procedura je jednostavna. Malo ih „razvaljajte“ i dodajte ukusan nadjev – preprženu pancetu, feta sir i papriku.

I taman dok se nadjevena pljeskavica ispeče, bit će spremna i hladna salata od bijelog graha i rajčica, kao svježa zamjena za klasični zapečeni grah.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
25 minuta
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Pljeskavica

    Za salatu:

Priprema:

  1. Pljeskavice izvadite iz hladnjaka i pustite da dođu na sobnu temperaturu.
  2. Mladi luk narežite na kolutiće, a mini rajčice prepolovite. Bijeli grah pomiješajte s rajčicama pa dodajte sok limuna, maslinovo ulje, sol i papar. Potom pospite mladim lukom i peršinom te još jednom dobro promiješajte i spremite u hladnjak.
  3. Pancetu i papriku nasjeckajte na kockice te zajedno prepržite na tavi nekoliko minuta, tako da paprika malo omekša.
  4. Pljeskavice potom razvaljajte (možete valjkom, a možete ih i samo pritisnuti rukama). Na svaku polovicu pljeskavice namrvite pola količine feta sira pa razdijelite papriku i pancetu. Praznu polovicu pljeskavice preklopite preko nadjeva i rukama pritisnite rubove kako biste je zatvorili.
  5. Pljeskavice pecite na vatri otprilike 7-8 minuta sa svake strane. 
  6. Tople pljeskavice poslužite uz hladnu salatu od bijelog graha i rajčica.