Prešani sendviči s finom dimljenom šunkom

2015

Sastojci

  • Za cca 4-6 osoba:
  • 200 g Fine šunke
  • 400 g raženog i/ili heljdinog kruha
  • 25 g maslaca
  • 60 g matovilca
  • 50 g sušenih brusnica
  • 1 korijen koromača
  • 100 g mladog tvrdog sira, narezanog na fete
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 dl soka od naranče
  • sol i svježe mljeveni crni papar
13 Prosinac 2015, Komentari: Comments Off on Prešani sendviči s finom dimljenom šunkom

Prešani sendviči su zgodno (i sočno) rješenje za ručak na poslu. Razrezani na manje dijelove, pretvorit će se u ukusne zalogaje za bilo koju zabavu i gladne goste.

Nije neuobičajeno da često zbog poslovnih i svakodnevnih obveza ne stignemo skuhati nešto konkretno tijekom radnog tjedna.

Moj spas u ovakvim situacijama su “zdravi sendviči”, kako ih volim zvati. Uvijek sadrže puno povrća i sira, a od mesa odabirem krtu šunku ili pršut. Po uzoru na Skandinavce, za sendviče koristim raženi ili heljdin kruh.

Prešani sendviči su zgodna ideja za sitne zalogaje na zabavama jer ih možete razrezati na manje komade, veličine zalogaja i nabosti ih na čačkalice. Sastojke lako prilagodite svom ili ukusu gostiju.

presani-sendvici-detalj

Priprema:

Korijen koromača operite pa narežite na vrlo tanke rezance. Začinite maslinovim uljem, sokom naranče, solju i paprom, dodajte sušene brusnice te na sitno narezano lišće koromača. Ostavite da odstoji 30 minuta.

Kruh narežite na tanje šnite, premažite maslacem pa na svaku fetu stavite redom: šunku, matovilac, fete sira te začinjeni koromač s brusnicama. Preklopite drugom šnitom kruha pa omotajte svaki sendvič prozirnom folijom.

Na tako omotane sendviče položite nekoliko knjiga te ih pustite da se prešaju najmanje sat vremena.

Prešane sendviče narežite na manje zalogaje te ih poslužite kao kanape.

Vezani članci