Za pripremu ovih rolica koristite juneći but u komadu kojeg ćete razrezati u veliki odrezak i potom napuniti. Iako sastojke za nadjev možete u potpunosti prilagoditi svom ukusu, kombinacija u ovom receptu je odlično pogođena.
Masnoćom prošarana buđola idealan je partner krtoj junetini nježnog okusa uz koju odlično pašu kiselkaste zelene masline. Ako odaberete dimljeni sir, nećete pogriješiti.
Ove rolice možete pripremiti na roštilju, ali i na grill tavi, na malo maslaca. Poslužite uz tostirani kruh i sezonsku salatu i uživajte.
SASTOJCI
Priprema:
- Juneći but u komadu razrežite na butterfly, tj. leptir način kako biste dobili jedan veliki odrezak. Meso očistite od žilica i eventualnog viška masnoće pa ga istucite batom i dobro začinite solju i paprom.
- Preko odreska posložite grubo sjeckane zelene masline. Također možete koristiti i tapenadu (namaz) od maslina i kapara. Na masline posložite red narezane buđole i red polutvrdog sira po vašem izboru.
- Juneći odrezak zarolajte po dužini i dobro ga povežite s više komada špage kako biste mogli narezati samostalne rolice. Zavežite špage na udaljenosti od 2 do 3 centimetra.
- Na mjestima između špaga, odrezak probodite drvenim ražnjićima pa ga narežite na rolice. Špaga će držati oblik svake rolice, a ražnjići će vam pomoći da rolicama lakše manevrirate tijekom pečenja.
- Juneće rolice možete ispeći na roštilju ili na dobro zagrijanoj grill tavi na malo maslaca. Za najbolju sočnost predlažem da ih ispečete srednje jako, što bi značilo oko 4 minute sa svake strane.
- Punjene juneće rolice poslužite uz rikolu i tostirani kruh.