×
×
R’n’B festival donosi najbolje s gastro scene
Novosti

R’n’B festival donosi najbolje s gastro scene

Najbolje od najboljeg iz svijeta hrane, pića i kave stiže na prvi Restaurants & Bars Weekend festival koji će se održati u HAZU Gliptoteci u Zagrebu od 23. do 26. svibnja 2019.

Spoj hrane, pića i kave u obliku konferencije, sajma i festivala znači samo jedno – Restaurants & Bars Weekend festival, odnosno R’n’B festival.

Tako će HAZU Gliptoteka u Zagrebu od 23. do 26. svibnja 2019. po prvi put postati središte gastronomske scene i svega najboljeg što ona trenutačno nudi.

Najbolje iz gastronomije

Kroz radionice, panele i masterclass predavanja, kojima R’n’B festival obiluje, posjetitelji će moći doživjeti i upoznati se s najnovijim trendovima iz gastronomskog i ugostiteljskog svijeta.

Kako izgleda hrvatska moderna kuhinja, što je novi gin, dokle je došla kruh (r)evolucija ili kako pravilno pržiti kavu tek su neke od tema u kojima će uživati svi hedonisti i ljubitelji dobre hrane, pića, kave, ali i zabave.

Ukusno uđite u festival uz PIK

Kakav bi to bio festival hrane bez degustacija? Kako bi posjetiteljima osigurali što ukusniji ulazak u četverodnevno gastronomsko putovanje, pobrinut će se i PIK Vrbovec.

Posjetitelji će tako u četvrtak moći uživati u slasnim mesnim zalogajima Premium BBQ roštilja s potpisom Marka Lučića.

U ponudi će se naći steakovi i bifteci s tostiranim kukuruznim francuzom i raznim umacima. Bit će tu i hladnija mesna varijanta pa će se moći kušati i rostbif na rikoli s krupnom soli, šarenim paprom i Grana Padano sirom.

rnb-weekend-maturo

Inače, meso s Premium BBQ jelovnika dio je PIK-ove Maturo linije steakova. Riječ je o najkvalitetnijoj junetini iz isključivo hrvatskog uzgoja. Maturo je specifičan po tome što dozrijeva 21 dan.

U ponudi se mogu naći Rib eye steak, Flank steak, Rump steak, Country style steak i Eye of round steak.

Mesni masterclass s Marinom Medakom

Sočni PIK Maturo steakovi naći će se i na masterclass predavanju s majstorom za meso Marinom Medakom. Naime, u subotu će Medak od 15 do 16.45 držati svoj masterclass sat “Meat cutting by Medak”.

Za sve koji su se pitali koji dio juneta se koristi za koje jelo ili kako tranširati juneća leđa, “Meat cutting by Medak” sjajna je prilika da dobiju odgovore na svoja pitanja.

Osim što će posjetitelji saznati o mesu sve – od vrata do repa – moći će uživati u degustaciji hanger steakea, beef steaka, ramsteaka te flank steaka.