×
×
Roštiljske kobasice, mladi krumpir i tikvice iz pećnice
Iz pećnice

Roštiljske kobasice, mladi krumpir i tikvice iz pećnice

Narežite kobasice i povrće, dodajte malo ružmarina i čilija za poseban „šmek“ i uživajte u obiteljskom ručku.

Roštiljske kobasice, kao što je i logično, obično se vrte na roštilju ili grill tavi. No, oslobodimo se predrasuda, jednako uspješno možemo ih ispeći i u pećnici.

Za jednostavan ljetni ručak, pomiješajte ih s mladim krumpirom i tikvicama, aromatizirajte ružmarinom te pospite mozzarellom. I to je to, ostalo će odraditi pećnica.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
60 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Roštiljska kobasica

Priprema:

  1. Mlade krumpire operite i očistite četkicom pa narežite na komade veličine zalogaja. Na isti način narežite ljutiku i tikvice.
  2. U zdjeli pomiješajte krumpir i ljutiku pa ih začinite čilije, solju, paprom i ružmarinom. Polijte maslinovim uljem i dobro promiješajte.
  3. Istresite u posudu koja može u pećnicu i stavite peći na 200 °C oko 30 minuta.
  4. U međuvremenu narežite i kobasice na komade veličine zalogaja. Izvadite krumpir iz pećnice pa dodajte tikvice i kobasice i sve dobro promiješajte te vratite u pećnicu.
  5. Nakon 15 minuta ponovno izvadite i pospite sve naribanom mozzarellom. Vratite u pećnicu i pecite još oko 5 minuta, odnosno, dok se sir ne rastopi.