Roštiljske kobasice, kao što je i logično, obično se vrte na roštilju ili grill tavi. No, oslobodimo se predrasuda, jednako uspješno možemo ih ispeći i u pećnici.
Za jednostavan ljetni ručak, pomiješajte ih s mladim krumpirom i tikvicama, aromatizirajte ružmarinom te pospite mozzarellom. I to je to, ostalo će odraditi pećnica.
SASTOJCI
Priprema:
- Mlade krumpire operite i očistite četkicom pa narežite na komade veličine zalogaja. Na isti način narežite ljutiku i tikvice.
- U zdjeli pomiješajte krumpir i ljutiku pa ih začinite čilije, solju, paprom i ružmarinom. Polijte maslinovim uljem i dobro promiješajte.
- Istresite u posudu koja može u pećnicu i stavite peći na 200 °C oko 30 minuta.
- U međuvremenu narežite i kobasice na komade veličine zalogaja. Izvadite krumpir iz pećnice pa dodajte tikvice i kobasice i sve dobro promiješajte te vratite u pećnicu.
- Nakon 15 minuta ponovno izvadite i pospite sve naribanom mozzarellom. Vratite u pećnicu i pecite još oko 5 minuta, odnosno, dok se sir ne rastopi.