Ova sarma ima sve uobičajene sastojke, ali nema onog pomalo dosadnog dijela – motanja. Okusi su zapravo isti, vrijeme pripreme ćete skratiti, a neće vas biti briga koliko ste vješti u samom motanju.
Možemo je zvati lijena ili slagana sarma, jer potrebno je samo poredati meso i kiseli kupus u nekoliko redova. Nakon toga ide u pećnicu i do samog kraja kuhanja možete i zaboraviti na nju.
SASTOJCI
Priprema:
- Nasjeckajte luk i peršin. Pancetu narežite na četiri deblje kriške. Kiseli kupus probajte, pa ako je prežestok, isperite ga hladnom vodom.
- U zdjelu stavite mljeveno meso pa mu dodajte luk, mljevenu papriku, peršin, rižu, sol i papar. Dobro promiješajte kako biste dobili ujednačenu smjesu.
- Dno posude za pečenje prekrijte 1/3 ukupne količine kupusa i ravnomjerno rasporedite. Na njega dodajte 1/2 količine mesa i također rasporedite. Zatim ponovite još jedan red kupusa, pa jedan red mesa i završite s trećim redom kupusa.
- Prelijte pasiranom rajčicom, a zatim podlijte vodom, koliko je potrebno da voda dođe do gornjeg dijela posude (cca 1 L).
- Na kupus posložite kriške pancete i dodajte listove lovora. Prekrijte aluminijskom folijom (ili poklopcem ako imate takvu posudu) i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 2 sata.
- Potom skinite foliju i zapecite još 15-ak minuta.
- Sarmu poslužite uz klasični pire krumpir.

