×
×
Slagana sarma iz pećnice
Video recepti

Slagana sarma iz pećnice

Sastojci su isti, okus je gotovo identičan, ali je slaganje puno brže od klasične sarme

Ova sarma ima sve uobičajene sastojke, ali nema onog pomalo dosadnog dijela – motanja. Okusi su zapravo isti, vrijeme pripreme ćete skratiti, a neće vas biti briga koliko ste vješti u samom motanju.

Možemo je zvati lijena ili slagana sarma, jer potrebno je samo poredati meso i kiseli kupus u nekoliko redova. Nakon toga ide u pećnicu i do samog kraja kuhanja možete i zaboraviti na nju.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
150 minuta
uteg
BROJ OSOBA
7
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mljeveno meso

Priprema:

  1. Nasjeckajte luk i peršin. Pancetu narežite na četiri deblje kriške. Kiseli kupus probajte, pa ako je prežestok, isperite ga hladnom vodom.
  2. U zdjelu stavite mljeveno meso pa mu dodajte luk, mljevenu papriku, peršin, rižu, sol i papar. Dobro promiješajte kako biste dobili ujednačenu smjesu.
  3. Dno posude za pečenje prekrijte 1/3 ukupne količine kupusa i ravnomjerno rasporedite. Na njega dodajte 1/2 količine mesa i također rasporedite. Zatim ponovite još jedan red kupusa, pa jedan red mesa i završite s trećim redom kupusa.
  4. Prelijte pasiranom rajčicom, a zatim podlijte vodom, koliko je potrebno da voda dođe do gornjeg dijela posude (cca 1 L).
  5. Na kupus posložite kriške pancete i dodajte listove lovora. Prekrijte aluminijskom folijom (ili poklopcem ako imate takvu posudu) i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 2 sata.
  6. Potom skinite foliju i zapecite još 15-ak minuta.
  7. Sarmu poslužite uz klasični pire krumpir.