×
×
Šmek Haus: Probajte Kraljicu Adventa i “jegericu”
Novosti

Šmek Haus: Probajte Kraljicu Adventa i “jegericu”

Ovogodišnje adventsko odredište za sve ljubitelje kobasica je Šmek Haus koji se nalazi u Kuhinji bake mraz na početku Gajeve ulice. Što tamo obavezno probati, donosimo u članku.

Kad se smrznuti i gladni zateknete na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, ušetajte u Kuhinju bake mraz na samom početku Gajeve ulice. Tamo vas čeka Šmek Haus – kuća puna pravih adventskih okusa koji “šmekaju” svima.

smek-haus-kraljica-adventa-jegerica-02

Osim ponude klasičnih PIK kobasica, kao što su Kranjska, Debrecinka, Ljuta ili Domaća dimljena, priliku dajte hvaljenim specijalitetima – Kraljici Adventa i Zagrebačkoj jegerici.

Kraljica Adventa

Kad kušate ovu kobasicu, shvatit ćete da u potpunosti opravdava svoj naziv. Riječ je o pikantnoj PIK Slavonskoj kobasici od 180 g posluženoj u somun pecivu s dinstanim kiselim kupusom i špekom.

Slavonska kobasica duga je 24 centimetra, čisto ako se nekome želite pohvaliti koliko ste bili gladni.

smek-haus-kraljica-adventa-jegerica-03

Zagrebačka jegerica

Specijalitet Šmek Hausa koji je oduševio i najveće adventske skeptike svakako je Zagrebačka jegerica. Ako je street food za vas izvor frustracije jer je hranu nepraktično jesti, stalno nešto curi, bježi i pada, onda je jegerica jelo za vas.

Naime, PIK jeger kobasica, nakon što je majstorski grilana, biva narezana na praktične kolutiće i poslužena u somun pecivu sa svježe naribanim kupusom i mrkvom.

Jegerica je odličan odabir za sve ljubitelje tradicionalnih okusa koji traže nešto moderniji “zaplet”.

smek-haus-kraljica-adventa-jegerica-04

Kad ste siti, možete se slikati!

Ako nema fotke, kao da se nije ni dogodilo! Fotku omiljene kobasice objavite na Instagramu uz hashtag #volimmeso  i #piknisifotku i naravno, zapratite Volim meso za ostale adventske preporuke i ideje.

Odlično mjesto za dodatne poze svakako su saonice Djeda Mraza na Cvjetnom trgu. Neka vas veličina ne zavara, dovoljno su velike za barem dvije odrasle (i site) osobe.

smek-haus-kraljica-adventa-jegerica-05