Kad se smrznuti i gladni zateknete na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, ušetajte u Kuhinju bake mraz na samom početku Gajeve ulice. Tamo vas čeka Šmek Haus – kuća puna pravih adventskih okusa koji “šmekaju” svima.
Osim ponude klasičnih PIK kobasica, kao što su Kranjska, Debrecinka, Ljuta ili Domaća dimljena, priliku dajte hvaljenim specijalitetima – Kraljici Adventa i Zagrebačkoj jegerici.
Kraljica Adventa
Kad kušate ovu kobasicu, shvatit ćete da u potpunosti opravdava svoj naziv. Riječ je o pikantnoj PIK Slavonskoj kobasici od 180 g posluženoj u somun pecivu s dinstanim kiselim kupusom i špekom.
Slavonska kobasica duga je 24 centimetra, čisto ako se nekome želite pohvaliti koliko ste bili gladni.
Zagrebačka jegerica
Specijalitet Šmek Hausa koji je oduševio i najveće adventske skeptike svakako je Zagrebačka jegerica. Ako je street food za vas izvor frustracije jer je hranu nepraktično jesti, stalno nešto curi, bježi i pada, onda je jegerica jelo za vas.
Naime, PIK jeger kobasica, nakon što je majstorski grilana, biva narezana na praktične kolutiće i poslužena u somun pecivu sa svježe naribanim kupusom i mrkvom.
Jegerica je odličan odabir za sve ljubitelje tradicionalnih okusa koji traže nešto moderniji “zaplet”.
Kad ste siti, možete se slikati!
Ako nema fotke, kao da se nije ni dogodilo! Fotku omiljene kobasice objavite na Instagramu uz hashtag #volimmeso i #piknisifotku i naravno, zapratite Volim meso za ostale adventske preporuke i ideje.
Odlično mjesto za dodatne poze svakako su saonice Djeda Mraza na Cvjetnom trgu. Neka vas veličina ne zavara, dovoljno su velike za barem dvije odrasle (i site) osobe.