×
×
Svinjski file iz pećnice s kikiriki umakom
Iz tave

Svinjski file iz pećnice s kikiriki umakom

Svinjski file zapecite i stavite u pećnicu, za to vrijeme pripremite umak – i u samo pola sata ste spremni za malu azijsku avanturu.

Lungić je na glasu kao najbolji i najkvalitetniji dio svinjetine. Mekan je i ukusan, a ujedno sadrži malo masnoće (iako mi nemamo ništa protiv i masnijih dijelova).

Uz umak u azijskom stilu, na bazi kikirikija, kokosovog mlijeka i soja umaka odvest će vas na drugačije putovanje okusima.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
35 minuta
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Svinjski file

Priprema:

  1. Svinjski file očistite od žilica i opne. Posolite ga i popaprite. U tavi zagrijte ulje pa zapecite meso sa svih strana.
  2. Meso potom prebacite u pećnicu zagrijanu na 200 °C te pecite oko 15 minuta. Kad je gotovo, zamotajte ga u aluminijsku foliju i pustite da odstoji 5 minuta.
  3. Dok se meso peče, u tavi pripremite umak. Dodajte kokosovo mlijeko, kikiriki maslac, soja umak, češnjak, šećer, rižin ocat i đumbir u prahu.
  4. Pustite da umak prokuha pa ga kuhajte još 5 minuta. Ako je potrebno, možete ga izblendati štapnim mikserom ili procijediti kroz cjedilo.
  5. Meso prelijte umakom od kikirikija. Pospite nasjeckanim svježim korijandarom i grubo nasjeckanim kikirikijem. Poslužite uz rižu ili neki drugi omiljeni prilog.