×
×
‘Brzopotezni’ topli sendviči s mortadelom
Recepti

‘Brzopotezni’ topli sendviči s mortadelom

Ovi sendviči dokaz su kako se kruh, pa čak i jučerašnji, može vrlo lako i brzo pretvoriti u nešto vrijedno riječi hvale i – repeta.

Priprema ovih sendviča je brza i jednostavna jer ih sve radite odjednom. Kako? Lako!

Odaberite široku pogaču ili ruža kruh koji se sastoji od “buhtlica”. Kruh je potrebno horizontalno prerezati, nadjenuti i zapeći. Nakon toga se pojedinačni sendviči lako trgaju prstima ili razrežu nožem.

Nadjev možete prilagoditi pa tako birajte između narezaka poput mortadele ili kobasica, trgane svinjetine ili čak umaka na bazi mljevenog mesa.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 min
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mortadela s maslinama

Priprema:

  1. Pogaču ili kruh koji ste namijenili za pripremu sendviča prerežite horizontalno na pola.
  2. Na dno stavite mladu salatu. Preko nje sloj sira, zatim deblji sloj mortadele s maslinama i zatim još jedan sloj sira. Slobodno možete dodati i koji sloj zimnice poput kiselih krastavaca ili paprike, te čak i neki umak po želji.
  3. Poklopite sve s gornjom polovicom pogače i stavite u duboki protvan.
  4. U posudici pomiješajte otopljeni maslac sa žličicom senfa. U maslac i senf možete slobodno dodati i malo maka ili sezama ako vaše pecivo nije već posipano s nečim. Premažite s maslacem vrh pogače i zatim je prekrijte aluminijskom folijom.
  5. Punjenu pogaču pecite na 200 °C oko 10 minuta, nakon čega uklonite foliju i dodatno ju zapecite do željene jačine i hrskavosti.
  6. Pečenu pogaču izvadite van, poslužite na dasci pred gostima te ju narežite na komade željene veličine.