Zamijesite tijesto za trgance pa ih spojite s tek nekoliko poznatih namirnica i uživajte u zasitnom klasiku.
Tijesto za trgance nije teško zamijesiti, a ne mora se niti dugo odmarati. Stoga ne trebate za njega čekati vikend ili neke posebne prilike.
Jelo će vas svakako dobro zasititi, a dobro poznati okusi povezani u jednom tanjuru usrećiti.
SASTOJCI
Priprema:
- Brašno i sol promiješajte u većoj zdjeli. Pomalo dolijevajte vodu te zamijesite glatko tijesto, koje ne smije biti premekano i ljepljivo, ali ne smije biti ni pretvrdo. Oblikujte ga u kuglu, pokrijte krpom te pustite da odstoji 10 minuta.
- Dok tijesto odmara, narežite pancetu na štapiće, a mladi luk na kolutiće.
- U većem loncu zagrijte vodu dok ne prokuha pa je posolite. Tijesto podijelite na četiri dijela pa svaki rukama malo istanjite na otprilike debljinu prsta. Potom direktno u lonac s vodom trgajte manje komade tijesta. Kuhajte 10-ak minuta.
- U dubljoj i većoj tavi rastopite žlicu masti pa dodajte pancetu. Pržite dok ne postane hrskava, a nekoliko komadića pancete izvadite sa strane i usitnite.
- Šupljikavom žlicom trgance vadite direktno iz lonca u tavu s pancetom i promiješajte. Potom umiješajte kiselo vrhnje.
- Jelo pospite nasjeckanom pancetom i mladim lukom. Poslužite uz zelenu lisnatu salatu prema vlastitom odabiru.