×
×
Azijski ražnjići od svinjetine i rezanci s povrćem
Iz tave

Azijski ražnjići od svinjetine i rezanci s povrćem

Svinjetina je “okupana” u marinadi na azijski način, a rezanci i povrće preliveni su pikantnim preljevom

Ražnjići od svinjetine su dobro poznat klasik na ovim prostorima, no, ovog puta smo koristili sasvim drugačiji pristup.

Tipične namirnice azijske kuhinje odvele su nas na Daleki istok, a sjeckano povrće i rižini rezanci zaokružili su naše putovanje.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
45 minuta
uteg
BROJ OSOBA
3
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Odrezak bez kosti

    ZA REZANCE S POVRĆEM:

Priprema:

  1. Meso lagano istucite, otprilike na debljinu 1/2 centimetra. Izrežite po dužini na trakice.
  2. Soja umak, Oyster umak, rižin ocat, šećer, papar, sezamovo ulje, nasjeckani režanj češnjaka, đumbir i čili pomiješajte za marinadu. Meso prelijte marinadom pa ga pospremite u hladnjak na barem 2 sata, a idealno preko noći. Prije pečenja ga izvadite van da dođe na sobnu temperaturu.
  3. Bob skuhajte pa ga ubacite u hladnu vodu i potom oljuštite. Mrkve i tikvicu narežite na tanke prutiće. Češnjak sitno nasjeckajte, a ljutu papričicu i mladi luk narežite na kolutiće.
  4. Rezance skuhajte prema uputi na pakiranju. Zamiješajte preljev od rižinog octa, soja umaka, vode, šećera i češnjaka. Pomiješajte povrće i rezance, dodajte preljev i dobro promiješajte.
  5. Meso nabodite na štapiće za ražnjiće tako da ih slažete kao "zmijicu". Ražnjiće ispecite na nauljenoj zagrijanoj tavi, zapecite ih sa svih strana, a ukupno ih pecite oko 5 minuta. Mi smo složili šest ražnjića.
  6. Ražnjiće poslužite uz reznace s povrćem i kriške limete. Sve pospite ljutom papričicom, mladim lukom i sjemenkama sezama.