Ražnjići od svinjetine su dobro poznat klasik na ovim prostorima, no, ovog puta smo koristili sasvim drugačiji pristup.
Tipične namirnice azijske kuhinje odvele su nas na Daleki istok, a sjeckano povrće i rižini rezanci zaokružili su naše putovanje.
SASTOJCI
ZA REZANCE S POVRĆEM:
Priprema:
- Meso lagano istucite, otprilike na debljinu 1/2 centimetra. Izrežite po dužini na trakice.
- Soja umak, Oyster umak, rižin ocat, šećer, papar, sezamovo ulje, nasjeckani režanj češnjaka, đumbir i čili pomiješajte za marinadu. Meso prelijte marinadom pa ga pospremite u hladnjak na barem 2 sata, a idealno preko noći. Prije pečenja ga izvadite van da dođe na sobnu temperaturu.
- Bob skuhajte pa ga ubacite u hladnu vodu i potom oljuštite. Mrkve i tikvicu narežite na tanke prutiće. Češnjak sitno nasjeckajte, a ljutu papričicu i mladi luk narežite na kolutiće.
- Rezance skuhajte prema uputi na pakiranju. Zamiješajte preljev od rižinog octa, soja umaka, vode, šećera i češnjaka. Pomiješajte povrće i rezance, dodajte preljev i dobro promiješajte.
- Meso nabodite na štapiće za ražnjiće tako da ih slažete kao "zmijicu". Ražnjiće ispecite na nauljenoj zagrijanoj tavi, zapecite ih sa svih strana, a ukupno ih pecite oko 5 minuta. Mi smo složili šest ražnjića.
- Ražnjiće poslužite uz reznace s povrćem i kriške limete. Sve pospite ljutom papričicom, mladim lukom i sjemenkama sezama.