Jednostavne, efektne, slasne, neodoljive kobasice koje to nisu… Upravo takve su ove BBQ okruglice! Uz njih odlično ide dobro ohlađeno pivo i velika zdjela sezonske salate.
Za njih će vam trebati svega nešto više od pola sata vremena, dva pakiranja omiljenih svježih roštiljki, komad dimljenog sira, tanko rezana slanina i fino začinjeni BBQ umak (možete koristiti kupovni, a možete ga napraviti i sami). I naravno, par voljnih ruku!
SASTOJCI
Priprema:
- Nadjev svježih kobasica istisnite iz crijeva i lagano izmiješajte. Dimljeni sir narežite na male kockice.
- Žlicom uzimajte po 50 g nadjeva od kobasica, te oblikujte rukama u mali disk. U sredinu diska stavite po kockicu sira pa rukama oblikujte pravilne okruglice. Svaku okruglicu omotajte tanko rezanom šnitom slanine.
- Zagrijte tavu pa na suhu zagrijanu tavu stavite pripremljene okruglice, neka prema tavi bude okrenut spoj slanine potom na jakoj vatri pecite tri do četiri minute. Okrenite okruglice i zapecite ih tako sa svih strana, potom smanjite vatru, poklopite i pecite narednih pet do šest minuta, odnosno dok se sir ne počne topiti i polako curiti van.
- Svaku okruglicu kistom premažite BBQ umakom pa vratite u tavu, poklopite i pecite još koju minutu (slobodno podlijte s malo vode ili bijelog vina). Izvadite na tanjur, pospite sezamom i sjeckanim lišćem peršina i poslužite.
- Ako ste okruglice odlučili pripremati vani na roštilju, isto tako ih dobro zapecite sa svih strana na rešetki ili ploči, pečene premažite BBQ umakom, odložite u veću posudu, poklopite i pustite stajati pet minuta, potom ih izvadite na tanjur, pospite sezamom i sjeckanim lišćem peršina i poslužite.