×
×
BBQ okruglice od svježih kobasica
Recepti

BBQ okruglice od svježih kobasica

BBQ okruglice od kobasica punjene dimljenim sirom i omotane slaninom? Idealna kombinacija za druženja uz roštilj.

Jednostavne, efektne, slasne, neodoljive, kobasice koje to nisu…upravo takve su ove BBQ okruglice! Uz njih odlično ide dobro ohlađeno pivo i velika zdjela sezonske salate.

Za njih će vam trebati svega nešto više od pola sata vremena, 2 pakiranja omiljenih svježih roštiljki, komad dimljenog sira, tanko rezana slanina i fino začinjeni BBQ umak (možete koristiti kupovni, a možete ga napraviti i sami). I naravno, par voljnih ruku!

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
45 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Roštiljska kobasica

Priprema:

  1. Nadjev svježih kobasica istisnite iz crijeva i lagano izmiješajte. Dimljeni sir narežite na kockice veličine 1x1 cm.
  2. Žlicom uzimajte po 50 g nadjeva od kobasica, meso rukama oblikujte u mali disk, u sredinu diska stavite po kockicu sira pa rukama oblikujte pravilne okruglice. Svaku okruglicu omotajte tanko rezanom šnitom slanine.
  3. Zagrijte tavu pa na suhu zagrijanu tavu stavite pripremljene okruglice, neka dolje prema tavi bude okrenut spoj slanine potom na jakoj vatri zapecite oko 3 do 4 minute. Okrenite okruglice i zapecite ih tako sa svih strana, potom smanjite vatru, poklopite i pecite narednih 5-6 minuta, odnosno dok se sir ne počne topiti i polako curiti van.
  4. Svaku okruglicu kistom premažite BBQ umakom pa vratite u tavu, poklopite i pecite još koju minutu (slobodno podlijte s malo vode ili bijelog vina). Izvadite na tanjur, pospite sezamom i sjeckanim lišćem peršina i poslužite.
  5. Ako ste okruglice odlučili pripremati vani na roštilju, isto ih dobro zapecite sa svih strana na rešetki ili ploči, pečene premažite BBQ umakom, odložite u veću posudu, poklopite i pustite stajati 5 minuta, potom ih izvadite na tanjur, pospite sezamom i sjeckanim lišćem peršina i poslužite.
Mesnica