×
×
Bibimbap: Raskošna zdjelica s rižom i mljevenom junetinom
Recepti

Bibimbap: Raskošna zdjelica s rižom i mljevenom junetinom

Bibimbap je korejski klasik koji je u ovom receptu prilagođen našem podneblju i dostupnim namirnicama.

Bibimbap je korejski klasik koji je u ovom receptu prilagođen našem podneblju i dostupnim namirnicama. Iako prilagođen, vjerujem da će vas bibimbap oduševiti svojim bogatstvom – što vizualno, što teksturama i okusom.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
90 minuta
uteg
BROJ OSOBA
6
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mljevena junetina

Priprema:

  1. Stavite kuhati rižu prema uputama na pakiranju. Kad je kuhana, procijedite je pa začinite žlicom mirina, žlicom soja umaka i žlicom sezamovog ulja.
  2. Mljevenu junetinu začinite s 2 žlice soja umaka, ljutom pastom od čilija, 2 žlice sezamovog ulja i žlicom mirina. Meso pržite na tavi do tamnosmeđe boje uz stalno miješanje, pazeći da ne zagori.
  3. Svježi špinat operite pa ga stavite u tavu s maslinovim uljem i sitno sjeckanim češnjakom. Dinstajte dok špinat ne povene pa ga malo posolite.
  4. Tikvicu narežite na kolute debljine 1 centimetra pa ih ispecite na tavi na maslinovom ulju. Popaprite i začinite mrvljenim čilijem.
  5. Mrkvu ogulite pa je narežite na tanke trakice, tzv. julienne. Začinite je sezamovim uljem i sojom pa ispecite na tavi dok ne omekša.
  6. Gljive također narežite na trakice i ispecite na maslinovom ulju uz malo soja umaka.
  7. Na samom kraju ispecite jaja na oko, pazeći da žumanjak ostane mekan.
  8. Složite zdjelicu tako da na dno stavite rižu, a ostale sastojke pravilno rasporedite u krug. Na sredinu stavite pečena jaja i pospite ih crnim i bijelim sezamom. Poslužite.
Mesnica