U adventsko vrijeme u Zagrebu se može uživati u kobasicama raznih okusa i veličina, posluženih u raznim oblicima.
Kobasice volimo jer su uvijek brzo gotove, a istovremeno su ukusan obrok. Vrlo lako ih je i pripremiti kod kuće, a ponekad je dovoljna jedna “neobična” namirnica da podigne cijelu kombinaciju.
U ovom receptu vam nudim ideju za pripremu slatko-ljutkastog pirea od batata s poznatim bijelim kobasicama.
SASTOJCI
Priprema:
- Operite i ogulite batat pa ga stavite u dublji lonac i kuhajte oko 30 minuta. Ovisno o veličini batata koje koristite, možda ćete morati skratiti ili produžiti vrijeme kuhanja.
- Kad je skuhan, batat izvadite iz vode i prebacite u drugu posudu. Dodajte sol, svježi list peršina, kurkumu, naribani muškatni oraščić i vrhnje za kuhanje. Batat izdrobite vilicom dok ne dobijete glatki pire. Ako ste ljubitelj ljutog, u pire možete dodati Tabasco umak ili čili.
- Bijele kobasice kuhajte oko 15 minuta, potopljene u kipućoj vodi. Nakon kuhanja ih možete odmah poslužiti, ali će izgledati atraktivnije ako ih kratko zapečete sa svake strane na suhoj grill tavi.
- Jelo poslužite tako da preko pirea od batata posložite bijele kobasice, te po njima još poslužite i umak po želji.