×
×
Bijele kobasice s pireom od batata
Recepti

Bijele kobasice s pireom od batata

Weißwürste ili bijele kobasice poznati su bavarski specijalitet. Pripremite ih kod kuće u pomalo drugačijoj kombinaciji – s pireom od batata.

U adventsko vrijeme u Zagrebu se može uživati u kobasicama raznih okusa i veličina, posluženih u raznim oblicima.

Kobasice volimo jer su uvijek brzo gotove, a istovremeno su ukusan obrok. Vrlo lako ih je i pripremiti kod kuće, a ponekad je dovoljna jedna “neobična” namirnica da podigne cijelu kombinaciju.

U ovom receptu vam nudim ideju za pripremu slatko-ljutkastog pirea od batata s poznatim bijelim kobasicama.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 min
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Bijele kobasice

Priprema:

  1. Operite i ogulite batat pa ga stavite u dublji lonac i kuhajte oko 30 minuta. Ovisno o veličini batata koje koristite, možda ćete morati skratiti ili produžiti vrijeme kuhanja.
  2. Kad je skuhan, batat izvadite iz vode i prebacite u drugu posudu. Dodajte sol, svježi list peršina, kurkumu, naribani muškatni oraščić i vrhnje za kuhanje. Batat izdrobite vilicom dok ne dobijete glatki pire. Ako ste ljubitelj ljutog, u pire možete dodati Tabasco umak ili čili.
  3. Bijele kobasice kuhajte oko 15 minuta, potopljene u kipućoj vodi. Nakon kuhanja ih možete odmah poslužiti, ali će izgledati atraktivnije ako ih kratko zapečete sa svake strane na suhoj grill tavi.
  4. Jelo poslužite tako da preko pirea od batata posložite bijele kobasice, te po njima još poslužite i umak po želji.