Iako generalno, koliko god je voljeli i rado je dijelili s društvom i prijateljima, hranu pripremljenu na roštilju ili grillu ne bismo svrstali u svečanu ili posebnu, naći će se i tu poneki adut, poput janjećih kotleta ili današnjih caprese medaljona.
Nježni i sočni medaljoni, brzo se pripravljaju, a uz samo par dodatnih sastojaka, dobit ćete vrhunski objed.
SASTOJCI
Priprema:
- Meso očistite od eventualne masnoće i žilica pa narežite na ploške otprilike 3 cm debele. Posolite, pospite svježe mljevenim paprom i nakapajte s nešto maslinova ulja pa ostavite kraće vrijeme na sobnoj temperaturi.
- Roštilj ili grill tavu dobro ugrijte pa pecite medaljone pokrivene na srednje jakoj vatri otprilike 5 minuta. Okrenite ih i pecite ovisno o tome kako volite, sljedećih 3-5 minuta.
- Zatim na svaki medaljon stavite plošku mozzarelle, rajčicu, mini ili polovicu ili četvrtinu obične rajčice i list bosiljka. Ponovo pokrijte i pecite na slaboj vatri, samo toliko da vam se sir rastopi.
- Maknite s vatre i ostavite 2-3 minute da se slegnu sokovi, a zatim ih servirajte nakapane maslinovim uljem i aceto balsamicom.
- Poslužite uz fini kruh i svježu salatu.