×
×
Enchilade s trganom junetinom i sirom
Iz pećnice

Enchilade s trganom junetinom i sirom

Brzo, slasno i mekano meso omotano u tortilju, preliveno umakom od rajčica i zapečeno sa sirom – enchilade!

Trgana junetina iz serije PIK Slow cooked selection komad je mesa kojem nećete moći odoljeti. Savršeno je začinjen i nevjerojatno mekan, a još se i brzo priprema.

Nakon samo pola sata pečenja, junetinu je dovoljno natrgati i njome nadjenuti tortilje te dodati ostale omiljene sastojke poput kukuruza i crnog graha. Naravno, nemojte zaboraviti bar malo ljutine. Ipak je riječ o meksičkom jelu.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
45 minuta
uteg
BROJ OSOBA
3
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
PIK Pulled Beef

    ZA UMAK:

Priprema:

  1. Trganu junetinu već pripremljenu metodom sporog kuhanja izvadite iz vrećice i prebacite u aluminijsku posudu. Pecite u pećnici 30 minuta na 200 °C (ili na 180 °C s uključenim ventilatorom).
  2. Dok se meso peče, pripremite umak. U manji lonac ulijte pasiranu rajčicu pa dodajte nasjeckani češnjak i čili papričicu (otprilike pola 1 papričice, ali ovisi koliko volite ljuto), sušeni origano, kumin i sol te kratko kuhajte umak, dok se malo ne reducira.
  3. Kad je meso pečeno, pomiješajte ga se kukuruzom i grahom te u nadjev također dodajte malo ljute papričice. Napunite tortilje i zamotajte ih.
  4. Na dno posude za pečenje dodajte otprilike ¼ umaka od rajčice pa poredajte tortilje. Prelijte ostatkom umaka i pospite naribanim sirevima. Zapecite u pećnici na 200 °C oko 10 minuta, odnosno dok se sir ne rastopi.
  5. Pospite sjeckanim korijanderom i mladim lukom te poslužite toplo.