Trgana junetina iz serije PIK Slow cooked selection komad je mesa kojem nećete moći odoljeti. Savršeno je začinjen i nevjerojatno mekan, a još se i brzo priprema.
Nakon samo pola sata pečenja, junetinu je dovoljno natrgati i njome nadjenuti tortilje te dodati ostale omiljene sastojke poput kukuruza i crnog graha. Naravno, nemojte zaboraviti bar malo ljutine. Ipak je riječ o meksičkom jelu.
SASTOJCI
ZA UMAK:
Priprema:
- Trganu junetinu već pripremljenu metodom sporog kuhanja izvadite iz vrećice i prebacite u aluminijsku posudu. Pecite u pećnici 30 minuta na 200 °C (ili na 180 °C s uključenim ventilatorom).
- Dok se meso peče, pripremite umak. U manji lonac ulijte pasiranu rajčicu pa dodajte nasjeckani češnjak i čili papričicu (otprilike pola 1 papričice, ali ovisi koliko volite ljuto), sušeni origano, kumin i sol te kratko kuhajte umak, dok se malo ne reducira.
- Kad je meso pečeno, pomiješajte ga se kukuruzom i grahom te u nadjev također dodajte malo ljute papričice. Napunite tortilje i zamotajte ih.
- Na dno posude za pečenje dodajte otprilike ¼ umaka od rajčice pa poredajte tortilje. Prelijte ostatkom umaka i pospite naribanim sirevima. Zapecite u pećnici na 200 °C oko 10 minuta, odnosno dok se sir ne rastopi.
- Pospite sjeckanim korijanderom i mladim lukom te poslužite toplo.