Glazirani svinjski kotleti s coleslaw salatom

2016

Sastojci

  • 3-4 svinjska kotleta
  • 100 ml soka od naranče (oko dvije manje naranče cijeđene)
  • 2 žlice marmelade od naranče
  • 1 žlica senfa sa sjemenkama gorušice
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
  • 5-6 komada ljutike
  • par grančica ružmarina
  • Za coleslaw:
  • pola glavice mladog kupusa
  • 2-3 stapke salatnog celera
  • 2-3 mlada luka
  • pola jabuke
  • jogurt
  • žlica majoneze
  • žličica octa od bijelog vina
  • sol, papar
2 Svibanj 2016, Komentari: Comments Off on Glazirani svinjski kotleti s coleslaw salatom

Ovaj recept karakterizira brzinska priprema svinjskih kotleta u kombinaciji s finim voćnim okusom naranče i osvježavajućom coleslaw salatom.

Današnji recept karakterizira brzinska priprema i fini voćni okus naranče. Zvijezda recepta su svinjski kotleti, glazirani umakom od senfa, narančinog soka i marmelade od naranče pa zapečeni s ljutikom, a na kraju posluženi uz salatu coleslaw, u koju je dodana tanko rezana jabuka. Voćna svježina na kvadrat.

Slatke note marmelade od naranče su se lijepo stopile s kiselkastim okusom senfa, a rezultat su fini, sočni kotleti kojima ćete se rado vraćati.

glazirani-svinjski-kotleti-coleslaw-01

Priprema:

Naranče prepolovite pa iscijedite sok. U posudi izmiješajte marmeladu, senf i sok od naranče. Zagrijavajte na laganoj vatri dok se umak ne zgusne, odnosno, ne poprimi teksturu sirupa. Za ovo će vam trebati oko 15 minuta.

Kotlete lagano posolite pa ispecite na dobro zagrijanoj grill tavi. Pecite ih po 7-8 minuta sa svake strane.

Ljutiku očistite i prerežite na četvrtine.

Posudu za pečenje premažite maslinovim uljem, složite kotlete, dodajte ljutiku, ružmarin, popaprite, zalijte umakom od naranče i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C te pecite 15 minuta.

Pripremite coleslaw salatu – narežite na sitno mladi kupus, nasjeckajte celerovu stapku, mladi luk i polovicu jabuke (na tanke kriške, bez guljenja kore). Izmiješajte jogurt sa žlicom majoneze i žličicom octa od bijelog vina, posolite, dobro sve izmiješajte pa umiješajte u rezano povrće. Dobro ohladite.

Kotlete poslužite na plitkom tanjuru, prelivene sokom od pečenja, uz zapečenu ljutiku i coleslaw s jabukama.

Vezani članci