×
×
Glazirani svinjski kotleti s coleslaw salatom
Iz tave

Glazirani svinjski kotleti s coleslaw salatom

Ovaj recept karakterizira brzinska priprema svinjskih kotleta u kombinaciji s finim voćnim okusom naranče i osvježavajućom coleslaw salatom.

Današnji recept karakterizira brzinska priprema i fini voćni okus naranče. Zvijezda recepta su svinjski kotleti, glazirani umakom od senfa, narančinog soka i marmelade od naranče pa zapečeni s ljutikom, a na kraju posluženi uz salatu coleslaw, u koju je dodana tanko rezana jabuka. Voćna svježina na kvadrat.

Slatke note marmelade od naranče su se lijepo stopile s kiselkastim okusom senfa, a rezultat su fini, sočni kotleti kojima ćete se rado vraćati.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
60 minuta
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Odrezak s kostima

    ZA COLESLAW:

Priprema:

  1. Naranče prepolovite pa iscijedite sok. U posudi izmiješajte marmeladu, senf i sok od naranče. Zagrijavajte na laganoj vatri dok se umak ne zgusne, odnosno, ne poprimi teksturu sirupa. Za ovo će vam trebati oko 15 minuta.
  2. Kotlete lagano posolite pa ispecite na dobro zagrijanoj grill tavi. Pecite ih po 7-8 minuta sa svake strane.
  3. Ljutiku očistite i prerežite na četvrtine. Posudu za pečenje premažite maslinovim uljem, složite kotlete, dodajte ljutiku, ružmarin, popaprite, zalijte umakom od naranče i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C te pecite 15 minuta.
  4. Pripremite coleslaw salatu - narežite na sitno mladi kupus, nasjeckajte celerovu stapku, mladi luk i polovicu jabuke (na tanke kriške, bez guljenja kore). Izmiješajte jogurt sa žlicom majoneze i žličicom octa od bijelog vina, posolite, dobro sve izmiješajte pa umiješajte u rezano povrće. Dobro ohladite.
  5. Kotlete poslužite na plitkom tanjuru, prelivene sokom od pečenja, uz zapečenu ljutiku i coleslaw s jabukama.