Današnji recept karakterizira brzinska priprema i fini voćni okus naranče. Zvijezda recepta su svinjski kotleti, glazirani umakom od senfa, narančinog soka i marmelade od naranče pa zapečeni s ljutikom, a na kraju posluženi uz salatu coleslaw, u koju je dodana tanko rezana jabuka. Voćna svježina na kvadrat.
Slatke note marmelade od naranče su se lijepo stopile s kiselkastim okusom senfa, a rezultat su fini, sočni kotleti kojima ćete se rado vraćati.
SASTOJCI
ZA COLESLAW:
Priprema:
- Naranče prepolovite pa iscijedite sok. U posudi izmiješajte marmeladu, senf i sok od naranče. Zagrijavajte na laganoj vatri dok se umak ne zgusne, odnosno, ne poprimi teksturu sirupa. Za ovo će vam trebati oko 15 minuta.
- Kotlete lagano posolite pa ispecite na dobro zagrijanoj grill tavi. Pecite ih po 7-8 minuta sa svake strane.
- Ljutiku očistite i prerežite na četvrtine. Posudu za pečenje premažite maslinovim uljem, složite kotlete, dodajte ljutiku, ružmarin, popaprite, zalijte umakom od naranče i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C te pecite 15 minuta.
- Pripremite coleslaw salatu - narežite na sitno mladi kupus, nasjeckajte celerovu stapku, mladi luk i polovicu jabuke (na tanke kriške, bez guljenja kore). Izmiješajte jogurt sa žlicom majoneze i žličicom octa od bijelog vina, posolite, dobro sve izmiješajte pa umiješajte u rezano povrće. Dobro ohladite.
- Kotlete poslužite na plitkom tanjuru, prelivene sokom od pečenja, uz zapečenu ljutiku i coleslaw s jabukama.