Pečene ili kuhane, dimljene kobasice obožavane su za hladnijih dana. Jedan od načina kako ih možete koristiti jest da ih „utopite“ u ovu gustu povrtnu juhu.
Domaća dimljena kobasica svidjet će se obožavateljima tradicionalnih okusa, a ova topla juha zimi će vam nahraniti tijelo i dušu.
SASTOJCI
Priprema:
- Nasjeckajte luk i celer, krumpir narežite na kockice, a poriluk i mrkvu na kolutiće.
- Zagrijte ulje u tavi i na njemu pecite kobasice oko 5 minuta, dok ne ulove boju sa svih strana. Izvadite kobasice i ostavite ih sa strane.
- U masnoću u tavi ulijte još malo ulja (prema potrebi) pa ubacite luk, mrkvu celer i poriluk. Pirjajte povrće dok ne omekša, 10-ak minuta.
- Potom dodajte kockice krumpira te ulijte temeljac. Ubacite i listove lovora pa kuhajte juhu 20-ak minuta, odnosno, dok krumpiri ne omekšaju.
- Izvadite lovor te štapnim mikserom usitnite sastojke u loncu do željene gustoće. Narežite kobasice na kolutiće i dodajte ih u juhu. Kuhajte sve još pet minuta, dodajte malo muškatnog oraščića te na kraju posolite i popaprite prema želji.
- Pospite nasjeckanim svježim peršinom i poslužite.