×
×
Juha s kiselim kupusom i Kranjskom kobasicom
Na žlicu

Juha s kiselim kupusom i Kranjskom kobasicom

Bogata zimska juha s nezaobilaznim Kranjskim kobasicama i kiselim kupusom

Kiseli kupus jedemo od prvog do zadnjeg dana sezone pa tako nemojte preskočiti ni ovu juhu. Ili spremite recept za iduću zimu!

U njoj ćete, uz kiseli kupus, pronaći i Kranjske kobasice (bez koji varivo nije varivo), ali i krumpir, mrkvu, celer… Po želji ubacite i malo čilija za ljutinu koja će vas dodatno ugrijati.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
50 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Kranjska kobasica

Priprema:

  1. Nasjeckajte luk, pancetu i češnjak. Krumpir, mrkvu, peršin i korijen celera narežite na kockice podjednake veličine. Kiseli kupus ocijedite i lagano isperite. Kobasice narežite na kolutiće.
  2. U većem loncu ispržite komadiće pancete. Zatim dodajte luk, mrkvu, celer i peršin te pirjajte oko 5 minuta dok povrće malo ne omekša. Prema potrebi, prije dodavanja povrća, dodajte malo ulja.
  3. Ubacite potom češnjak, dimljenu papriku i čili i kratko pržite, dok češnjak ne zamiriše.
  4. Ulijte vodu pa ubacite kiseli kupus i krumpir. Pustite da sve prokuha pa poklopite i kuhajte na laganoj vatri. Kuhajte oko 15 minuta pa dodajte kobasice te kuhajte još 10-ak minuta.
  5. Na samom kraju umiješajte kuhani bijeli grah. Posolite i popaprite prema vlastitom ukusu.