Kiseli kupus jedemo od prvog do zadnjeg dana sezone pa tako nemojte preskočiti ni ovu juhu. Ili spremite recept za iduću zimu!
U njoj ćete, uz kiseli kupus, pronaći i Kranjske kobasice (bez koji varivo nije varivo), ali i krumpir, mrkvu, celer… Po želji ubacite i malo čilija za ljutinu koja će vas dodatno ugrijati.
SASTOJCI
Priprema:
- Nasjeckajte luk, pancetu i češnjak. Krumpir, mrkvu, peršin i korijen celera narežite na kockice podjednake veličine. Kiseli kupus ocijedite i lagano isperite. Kobasice narežite na kolutiće.
- U većem loncu ispržite komadiće pancete. Zatim dodajte luk, mrkvu, celer i peršin te pirjajte oko 5 minuta dok povrće malo ne omekša. Prema potrebi, prije dodavanja povrća, dodajte malo ulja.
- Ubacite potom češnjak, dimljenu papriku i čili i kratko pržite, dok češnjak ne zamiriše.
- Ulijte vodu pa ubacite kiseli kupus i krumpir. Pustite da sve prokuha pa poklopite i kuhajte na laganoj vatri. Kuhajte oko 15 minuta pa dodajte kobasice te kuhajte još 10-ak minuta.
- Na samom kraju umiješajte kuhani bijeli grah. Posolite i popaprite prema vlastitom ukusu.