×
×
Juneće gulaš kocke s ječmom i špinatom
Na žlicu

Juneće gulaš kocke s ječmom i špinatom

Ukusna i izdašna jela na žlicu, kao ovaj gulaš, omiljeni su zimski obroci, a iako je priprema sporija, nije nimalo zahtjevna.

Jela na žlicu volimo cijele godine, ali ona zimska ipak imaju neku posebnu magiju. Najlakše se ugrijati uz vrući tanjur nekog gustog variva ili juhe, i pri tome ne mislimo samo fizički.

Već narezane juneće kocke praktične su za ovakva jela, a pogotovo ako ih spojite s pomalo zapostavljenom ječmenom kašom. Količinu jednostavno možete povećati pa tako i pripremiti obroke za nekoliko dana.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
120 minuta
uteg
BROJ OSOBA
3
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Gulaš kocke

Priprema:

  1. Juneće kocke posolite i popaprite pa uvaljajte u brašno. U širem loncu zagrijte ulje pa prepržite meso tako da posmeđi. Nemojte stavljati previše mesa odjednom, radije pržite u dva ili više navrata. Izvadite potom meso iz lonca.
  2. Nasjeckajte luk i češnjak, a mrkvu narežite na deblje kolutove.
  3. Potom na ulje dodajte luk, kratko pirjajte pa ubacite mrkvu. Kad mrkva malo omekša , dodajte i češnjak te vratite meso.
  4. Ulijte vino i temeljac, dodajte timijan i kuhajte oko 1 sat polupoklopljeno. Povremeno promiješajte.
  5. Zatim u lonac dodajte ječmenu kašu i kuhajte još oko 45 minuta. Na samom kraju probajte, posolite i popaprite prema ukusu te umiješajte baby špinat. Kuhajte ga samo kratko, dok ne povene.
  6. Poslužite toplo uz zelenu salatu.