×
×
Hamburger quiche: Pita punjena mljevenim mesom
Iz pećnice

Hamburger quiche: Pita punjena mljevenim mesom

Kako učiniti quiche punokrvnim mesnim jelom? Spojite ga s hamburgerom! Detalje pronađite u receptu.

Jeste li znali da je quiche jelo njemačkih korijena koje je s vremenom postalo sinonim za francusku kuhinju? A i hamburger kojeg svi trenutno, i to s razlogom, povezuju s Amerikom i fast food industrijom također vuče korijene iz Njemačke, točnije iz grada Hamburga.

Kada se sve navedeno uzme u obzir brzo se shvati kako je rezultat spajanja ova dva različita jela zapravo određena vrsta njemačke kuhinje i kako je uz to jelo trebalo iskombinirati neko njemačko pivo umjesto francuskog vina. To je bila moja greška koju vi nemojte ponoviti.

S tim na umu predlažem da obavezno isprobate ovu ukusnu i jako “Volim meso” verziju quichea.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
60 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mljevena junetina

    ZA TIJESTO:

    ZA NADJEV:

Priprema:

  1. U brašno dodajte žličicu soli i žličicu sode bikarbone. Zatim dodajte tvrdi maslac (ne otopljeni) i lagano ga počnite provlačiti zajedno s brašnom kroz prste. Nakon nekoliko minuta imat ćete sipku brašnastu smjesu. U nju dodajte jedno jaje i zamijesite tijesto.
  2. Tijesto razvaljajte i složite u kalup, a zatim ga ostavite u hladnjaku da odstoji dok pripremate punjenje za quiche.
  3. Mljevenu junetinu uz dodatak 2 žličice soli i 1 žličice papra stavite dinstati na tavu uz konstantno miješanje sve dok meso ne promjeni boju iz crvene u smećkastu. Da biste dobili što finija zrna mljevenog mesa nakon dinstanja dodatno usitnite meso u električnoj sjeckalici.
  4. Nakon mesa iskoristite sjeckalicu za usitnjavanje luka i peršina na jednako sitne komade te ih pomiješajte s mesom. Smjesu mesa, luka i peršina istresite na tijesto u kalup i ravnomjerno rasporedite.
  5. Od 3 jaja, 1 dl mlijeka, 175 grama majoneze i žličice soli ručnim miješanjem napravite preljev za meso. Ravnomjerno ga rasporedite po cijelom quicheu.
  6. Na kraju je još samo potrebno dodati naribani sir i nekoliko sušenih rajčica na vrh. Hamburger quiche pecite na 200 °C oko 30 minuta.