Jeste li znali da je quiche jelo njemačkih korijena koje je s vremenom postalo sinonim za francusku kuhinju? A i hamburger kojeg svi trenutno, i to s razlogom, povezuju s Amerikom i fast food industrijom također vuče korijene iz Njemačke, točnije iz grada Hamburga.
Kada se sve navedeno uzme u obzir brzo se shvati kako je rezultat spajanja ova dva različita jela zapravo određena vrsta njemačke kuhinje i kako je uz to jelo trebalo iskombinirati neko njemačko pivo umjesto francuskog vina. To je bila moja greška koju vi nemojte ponoviti.
S tim na umu predlažem da obavezno isprobate ovu ukusnu i jako “Volim meso” verziju quichea.
SASTOJCI
ZA TIJESTO:
ZA NADJEV:
Priprema:
- U brašno dodajte žličicu soli i žličicu sode bikarbone. Zatim dodajte tvrdi maslac (ne otopljeni) i lagano ga počnite provlačiti zajedno s brašnom kroz prste. Nakon nekoliko minuta imat ćete sipku brašnastu smjesu. U nju dodajte jedno jaje i zamijesite tijesto.
- Tijesto razvaljajte i složite u kalup, a zatim ga ostavite u hladnjaku da odstoji dok pripremate punjenje za quiche.
- Mljevenu junetinu uz dodatak 2 žličice soli i 1 žličice papra stavite dinstati na tavu uz konstantno miješanje sve dok meso ne promjeni boju iz crvene u smećkastu. Da biste dobili što finija zrna mljevenog mesa nakon dinstanja dodatno usitnite meso u električnoj sjeckalici.
- Nakon mesa iskoristite sjeckalicu za usitnjavanje luka i peršina na jednako sitne komade te ih pomiješajte s mesom. Smjesu mesa, luka i peršina istresite na tijesto u kalup i ravnomjerno rasporedite.
- Od 3 jaja, 1 dl mlijeka, 175 grama majoneze i žličice soli ručnim miješanjem napravite preljev za meso. Ravnomjerno ga rasporedite po cijelom quicheu.
- Na kraju je još samo potrebno dodati naribani sir i nekoliko sušenih rajčica na vrh. Hamburger quiche pecite na 200 °C oko 30 minuta.