Jaja punjena kremom od šunke i celera

2014

Sastojci

  • Za 4 osobe:
  • 4 jaja
  • 3 žlice sitno naribanog korijena celera
  • 50 g kuhane ili pečene šunke
  • 2 kisela krastavca
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • sol i svježe mljeveni papar
  • prstohvat ljute papričice u prahu
  • 1 žlica sitno narezanog svježeg peršina
  • 3 žlice punomasnog kiselog vrhnja
  • 1 žličica senfa sa zrncima
  • 1 žlica soka od limuna
  • + klice od rotkvice ili začinsko bilje za ukrašavanje (peršin, timijan, lišće od koromača)
26 Ožujak 2014, Komentari: Comments Off on Jaja punjena kremom od šunke i celera

Bliži se Uskrs, a punjena kuhana jaja jedan su od skoro pa tradicionalnih recepata koja se često mogu naći na uskršnjem stolu.

Inspiraciju za ova punjena jaja pronašla sam u francuskoj kuhinji, točnije tzv. remoulade – salati od korijena celera koju sam nedavno probala kod dragih prijatelja.

Za nadjev sam koristila šunku i korijen celera koji je osvježio cijelu kombinaciju dok su klice rotkvice dala pomalo ljutkastu aromu koja se sjajno slaže s jajima.

jaja-punjena-kremom-od-sunke-02

Priprema:

Celer sitno naribajte, a kuhanu ili pečenu šunku narežite na sitne komade, baš kao i 2 kisela krastavca.

Jaja kuhajte u vodi 10-ak minuta. Izvadite ih, ohladite, očistite od ljuske, pa ih prerežite na polovice. Žumanjke zgnječite vilicom pa pomiješajte sa svim ostalim sastojcima tako da dobijete kremu. Dodajte sol i papar prema ukusu.

Napunite polovice kuhanih jaja s kremom te ukrasite klicama ili začinskim biljem po želji. Servirajte hladno te posipajte sa svježe mljevenim crnim paprom.

Vezani članci