×
×
Jaja punjena kremom od šunke i celera
Recepti

Jaja punjena kremom od šunke i celera

Bliži se Uskrs, a punjena kuhana jaja jedan su od skoro pa tradicionalnih recepata koja se često mogu naći na uskršnjem stolu.

Inspiraciju za ova punjena jaja pronašla sam u francuskoj kuhinji, točnije tzv. remoulade – salati od korijena celera koju sam nedavno probala kod dragih prijatelja.

Za nadjev sam koristila šunku i korijen celera koji je osvježio cijelu kombinaciju dok su klice rotkvice dala pomalo ljutkastu aromu koja se sjajno slaže s jajima.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Kuhana šunka

Priprema:

  1. Celer sitno naribajte, a kuhanu ili pečenu šunku narežite na sitne komade, baš kao i 2 kisela krastavca.
  2. Jaja kuhajte u vodi 10-ak minuta. Izvadite ih, ohladite, očistite od ljuske, pa ih prerežite na polovice. Žumanjke zgnječite vilicom pa pomiješajte sa svim ostalim sastojcima tako da dobijete kremu. Dodajte sol i papar prema ukusu.
  3. Napunite polovice kuhanih jaja s kremom te ukrasite klicama ili začinskim biljem po želji. Servirajte hladno te posipajte sa svježe mljevenim crnim paprom.