Inspiraciju za ova punjena jaja pronašla sam u francuskoj kuhinji, točnije tzv. remoulade – salati od korijena celera koju sam nedavno probala kod dragih prijatelja.
Za nadjev sam koristila šunku i korijen celera koji je osvježio cijelu kombinaciju dok su klice rotkvice dala pomalo ljutkastu aromu koja se sjajno slaže s jajima.
SASTOJCI
Priprema:
- Celer sitno naribajte, a kuhanu ili pečenu šunku narežite na sitne komade, baš kao i 2 kisela krastavca.
- Jaja kuhajte u vodi 10-ak minuta. Izvadite ih, ohladite, očistite od ljuske, pa ih prerežite na polovice. Žumanjke zgnječite vilicom pa pomiješajte sa svim ostalim sastojcima tako da dobijete kremu. Dodajte sol i papar prema ukusu.
- Napunite polovice kuhanih jaja s kremom te ukrasite klicama ili začinskim biljem po želji. Servirajte hladno te posipajte sa svježe mljevenim crnim paprom.