×
×
Pripremite junetinu na lovački način
Iz tave

Pripremite junetinu na lovački način

Junetina se odlično slaže sa krastavcima i senfom koji joj daju kiselkasti tek u ovoj ‘lovačkoj’ verziji koju osobito voli muška publika.

Junetina se na jelovnicima nađe u pravilu nešto rjeđe nego svinjetina ili piletina, kako zbog nešto više cijene, tako i zbog dugotrajnijeg načina pripreme, osim ako nije riječ je o steaku ili bifteku.

Česta je na svečanom stolu u vidu fine pašticade, svakodnevno obično u finom umaku, sama ili s gljivama, s kojima se odlično slaže.

No, junetina se odlično slaže i sa senfom i kiselim krastavcima i godi joj taj kiselkasti tek, pa je vrlo popularna, osobito među muškom populacijom i spravljana na tzv. lovački način.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
45 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Juneći but

Priprema:

  1. Junetinu narežite na odreske, očistite od žilica i po potrebi lagano potucite. Jednu stranu odrezaka utapkajte u brašno, drugu stranu popaprite i posolite.
  2. Na zagrijanoj masnoći pržite odreske prvo na pobrašnjenoj strani, a zatim okrenite i drugu. Pazite da vam se odresci peku, a ne kuhaju, pa nemojte pretovariti tavu, radije pržite jedan po jedan.
  3. Pržene odreske s jedne strane premažite senfom, po njima posložite kisele krastavce, narezane na ploške, kolutiće ili sitno sjeckane, ovisno o ukusu. Vratite ih u tavu, podlijte vodom, sve prelijte mješavinom kiselog vrhnja ili milerama i žlice brašna, pa još kratko prokuhajte.
  4. Odlično se slažu s knedlama od kruha.
Mesnica