×
×
Kako napraviti gurmanski toast u tavi
Iz tave

Kako napraviti gurmanski toast u tavi

Za dobar, gurmanski toast vam ne treba toster, već vam treba nekoliko kvalitetnih namirnica i dobro ugrijana suha tava.

Ja obožavam toast iz tave. Ponekad ga radim s kruhom za toast (kao ovaj iz današnjeg recepta), ponekad s nekom drugom vrstom kruha rezanim na tanke šnite. Uvijek uz puno sira, zelene salate ili špinata i namaza. Šunka, u mom slučaju, može i ne mora. Ali recimo, jaje na oko je, s vremena na vrijeme, dobrodošlo.

Napisala sam vam sastojke za današnji sendvič, a vi možete staviti sve ono što volite. Možete staviti hrskavu slaninu ili pršut, umjesto mozzarelle možete staviti sir brie, a umjesto mladog špinata listove mlade salate i rukole. Dajte mašti na volju.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
10 minuta
uteg
BROJ OSOBA
1
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Fina šunka

Priprema:

  1. Dobro zagrijte suhu tavu pa na njoj prvo s jedne pa s druge strane popecite kruh. Na jednu polovicu kruha prvo stavite sir goudu, potom šunku i na kraju mozzarellu. Poklopite drugim komadom kruha, poklopite tavu i pustite da se toast sendvič zapeče.
  2. Okrenite ga jednom ili dvaput. Pripazite da vam vatra nije jaka kako vam kruh ne bi izgorio.
  3. Kad je kruh poprimio lijepu zlatnu boju, a sir se rastopio, izvadite toast iz tave, otvorite ga i namažite majonezom, ajvarom, pokapajte Tabascom, složite listove mladog špinata pa vratite gornji komad kruha, pritisnite i prerežite toast na dva trokuta. Poslužite toplo.