2016

Sastojci

  • Za jedan sendvič:
  • 2 komada toast kruha (ili nekog drugog po želji)
  • 2 šnite sira gouda
  • 2 šnite toast šunke ili nekog drugog suhomesnatog nareska
  • 2-3 šnite mozzarelle
  • 5-6 listova mladog špinata
  • 2 žličice ajvara
  • 1 žličica majoneze
  • par kapi tabasca
13 Svibanj 2016, Komentari: Comments Off on Kako napraviti gurmanski toast u tavi

Za dobar, gurmanski toast vam ne treba toster, već vam treba nekoliko kvalitetnih namirnica i dobro ugrijana suha tava.

Ja obožavam toast iz tave. Ponekad ga radim s kruhom za toast (kao ovaj iz današnjeg recepta), ponekad s nekom drugom vrstom kruha rezanim na tanke šnite. Uvijek uz puno sira, zelene salate ili špinata i namaza. Šunka, u mom slučaju, može i ne mora. Ali recimo, jaje na oko je, s vremena na vrijeme, dobrodošlo.

Napisala sam vam sastojke za današnji sendvič, a vi možete staviti sve ono što volite. Možete staviti hrskavu slaninu ili pršut, umjesto mozzarelle možete staviti sir brie, a umjesto mladog špinata listove mlade salate i rukole. Dajte mašti na volju.

gurmanski-toast-iz-tave-02

Priprema:

Dobro zagrijte suhu tavu pa na njoj prvo s jedne pa s druge strane popecite kruh. Na jednu polovicu kruha prvo stavite sir goudu, potom šunku i na kraju mozzarellu. Poklopite drugim komadom kruha, poklopite tavu i pustite da se toast sendvič zapeče.

Okrenite ga jednom ili dvaput. Pripazite da vam vatra nije jaka kako vam kruh ne bi izgorio.

Kad je kruh poprimio lijepu zlatnu boju, a sir se rastopio, izvadite toast iz tave, otvorite ga i namažite majonezom, ajvarom, pokapajte Tabascom, složite listove mladog špinata pa vratite gornji komad kruha, pritisnite i prerežite toast na dva trokuta. Poslužite toplo.

Vezani članci