Ja obožavam toast iz tave. Ponekad ga radim s kruhom za toast (kao ovaj iz današnjeg recepta), ponekad s nekom drugom vrstom kruha rezanim na tanke šnite. Uvijek uz puno sira, zelene salate ili špinata i namaza. Šunka, u mom slučaju, može i ne mora. Ali recimo, jaje na oko je, s vremena na vrijeme, dobrodošlo.
Napisala sam vam sastojke za današnji sendvič, a vi možete staviti sve ono što volite. Možete staviti hrskavu slaninu ili pršut, umjesto mozzarelle možete staviti sir brie, a umjesto mladog špinata listove mlade salate i rukole. Dajte mašti na volju.
SASTOJCI
Priprema:
- Dobro zagrijte suhu tavu pa na njoj prvo s jedne pa s druge strane popecite kruh. Na jednu polovicu kruha prvo stavite sir goudu, potom šunku i na kraju mozzarellu. Poklopite drugim komadom kruha, poklopite tavu i pustite da se toast sendvič zapeče.
- Okrenite ga jednom ili dvaput. Pripazite da vam vatra nije jaka kako vam kruh ne bi izgorio.
- Kad je kruh poprimio lijepu zlatnu boju, a sir se rastopio, izvadite toast iz tave, otvorite ga i namažite majonezom, ajvarom, pokapajte Tabascom, složite listove mladog špinata pa vratite gornji komad kruha, pritisnite i prerežite toast na dva trokuta. Poslužite toplo.