×
×
Ljute kobasice s kečapom i curryjem
Brzo gotovo

Ljute kobasice s kečapom i curryjem

Inspirirani njemačkim currywürstom, napravili smo vrlo sličnu verziju i još malo podigli razinu ljutine.

Gladni britanski vojnici, poslijeratna neimaština i kreativnost jedne Njemice, kaže legenda, doveli su do nastanka pomalo neočekivanog, ali već desetljećima poznatog njemačkog (a naročito berlinskog) gastro hita – currywürsta.

Bilo je to navodno 1949. godine, a Hamburg i Berlin se još uvijek prepucavaju čije je jelo izvorno. No, to ne sprječava brojne Nijemce, ali i turiste, da uživaju u ovim kobasicama prelivenim pikantnim umakom. 

Mi smo još malo začinili priču pa koristili ljute kobasice i ljuti kečap, a vi možete odabrati i blažu verziju. Specifično za currywürst je i da ga na kraju pospete čistim curry prahom, ali tu smo odluku prepustili vama.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 minuta
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Ljuta kobasica

    Za posipavanje i posluživanje:

Priprema:

  1. Nasjeckajte luk, režanj češnjaka nagnječite nožem. U manjem loncu zagrijte ulje pa kratko prepržite luk, tek da postane staklast. Ubacite češnjak i pržite oko pola minute pa dodajte curry u prahu i dimljenu papriku. Miješajte još oko pola minute.
  2. Potom dodajte sve ostale sastojke – kečap, temeljac, ocat, Worcestershire umak i smeđi šećer te posolite i popaprite prema ukusu. Kuhajte umak na laganoj vatri oko 15 minuta.
  3. Gotovi umak izradite štapnim mikserom. Ako vam ne ispadne dovoljno gladak, dodatno ga propasirajte kroz sito ili cjedilo.
  4. Kobasice ubacite u prokuhalu vodu i kuhajte oko 3 minute. Potom ih prebacite na tavu na kojoj ste zagrijali ulje. Ispecite ih sa svih strana, još oko 4-5 minuta te pustite da izvana „ulove“ boju. 
  5. Ispržite pomfrit, kobasice narežite na veličinu zalogaja i prelijte kečapom s curryjem te pospite mladim lukom. Prema želji, umak pospite s još dodatnog curryja u prahu.