×
×
Pržena riža s mljevenom svinjetinom i povrćem
Video recepti

Pržena riža s mljevenom svinjetinom i povrćem

Pržena riža je idealna kao brzi ručak pun okusa u kojem možete iskoristiti višak namirnica ili ostatke jučerašnjeg obroka.

“Fried rice”, odnosno pržena riža, poznato je azijsko jelo, a osim okusu, dio svoje popularnosti duguje i praktičnosti. Jelo je, naime, idealno za iskoristiti višak namirnica ili za potrošiti ostatke od drugih jela.

Ostalo vam je skuhane riže, jedna usamljena mrkva s kojom ne znate što biste, nekoliko jaja ili nedefinirana količina smrznutog graška? Odlično, spojite sve s mljevenom svinjetinom, ubacite u tavu i uživajte u brzom ručku.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
25 minuta
uteg
BROJ OSOBA
3
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mljevena svinjetina

Priprema:

  1. Rižu skuhajte u vodi i pustite da se ohladi (ili koristite ostatke skuhane riže od ranije).
  2. Nasjeckajte mladi luk na kolutiće, a mrkvu na štapiće. Ljute papričice sitno nasjeckajte. Plosnate mahune narežite na manje komade. Jaja razmutite u zdjelici.
  3. U dubljoj tavi/woku zagrijte suncokretovo ulje. Na njega dodajte mljevenu svinjetinu pa usitnite meso s pomoću kuhinjske lopatice. Posolite meso i pržite ga dok ne počne loviti tamniju smeđu boju.
  4. U meso potom dodajte protisnute režnjeve češnjaka, promiješajte pa za 30 sekundi ubacite mrkvu, mahune i grašak. Pržite oko 5 minuta pa potom dodajte nasjeckanu ljutu papričicu i oko 2/3 ukupne količine mladog luka. Dobro promiješajte.
  5. Povrće i meso potom odgurajte na jednu stranu tave, a na drugu ulijte razmućena jaja. Miješajte ih uz pomoć špatule, a čim se stvrdnu počnite ih lomiti na manje komade te na kraju umiješajte s ostatkom namirnica.
  6. Ulijte soja umak, popaprite i opet sve dobro promiješajte. Na kraju ubacite rižu pa miješajte na tavi još oko 3 minute.
  7. Poslužite toplo i posuto mladim lukom.