Postoje neka jela koja se takoreći sama kuhaju, a takav smo pristup odabrali za juneće gulaš kocke. Dobro, malo morate sjeckati i odraditi jednostavne pripremne korake, ali iduća dva sata će raditi samo pećnica.
Bez ikakvih neobičnih sastojaka, dobit ćete ukusno ljetno jelo na žlicu sa sezonskim povrćem i mekanim i sočnim junećim kockama.
SASTOJCI
Priprema:
- Pripremite dublju posudu za pečenje ili lonac koji možete koristiti na štednjaku i u pećnici.
- Gulaš kocke pobrašnite, posolite i popaprite. Češnjak i luk sitno nasjeckajte, mrkvu narežite na kolutove. Papriku i tikvicu narežite na krupnije komade.
- Zagrijte ulje u posudi pa dodajte gulaš kocke, pecite ih dok ne posmeđe sa svih strana. Dodajte luk, miješajte dok ne omekša, a zatim ubacite i narezanu mrkvu i papriku te miješajte još oko 5 minuta.
- Potom dodajte češnjak pa čim zamiriše ulijte temeljac te dodajte sušeni timijan i koncentrat rajčice. Dobro promiješajte i pustite da proključa na štednjaku, a zatim poklopite i prebacite u pećnicu zagrijanu na 180 °C. Povremeno otklopite i promiješajte.
- Nakon otprilike sat i pol u pećnici, dodajte tikvice i pecite još oko 30 minuta. Ako želite da se tekućina dodatno reducira, sada možete ostaviti otklopljeno.
- Na kraju umiješajte nasjeckani svježi peršin te poslužite uz rižu.