Iako inspirirano hot-dogom, ovaj sendvič ipak ima drugačiji pristup. Osnovna razlika – kobasice nisu ostale u komadu, a tu je i ukusan umak od rajčica i paprike.
Stvari smo odlučili začiniti Ljutom kobasicom koja nam je dala savršenu dozu pikantnosti, a ako niste od ljutoga, uvijek možete koristiti neku drugu kobasicu za kuhanje i pečenje.
SASTOJCI
Priprema:
- Luk narežite na polumjesece, paprike na trakice, a češnjak nasjeckajte.
- Peciva prerežite po dužini i zapecite ih s prerezane strane na rastopljenom maslacu dok ne ulove zlatno-žutu boju.
- Zagrijte ulje u većoj tavi i kratko zapecite kobasice sa svih strana. Kobasice malo pomaknite u stranu (ostavite ih u tavi) pa dodajte luk. Pirjajte ga 2-3 minute pa ubacite paprike i češnjak.
- Promiješajte, a zatim ulijte sjeckane rajčice, pustite da prokuhaju te kuhajte sve oko 7 minuta.
- Izvadite kobasice sa strane, a povrće pustite da kuha još 2-3 minute kako bi se umak reducirao. Narežite kobasice pa ih vratite u umak s povrćem i na kraju dodajte listiće svježih začina. Sve dobro promiješajte.
- Kuhajte još minutu-dvije kako bi se svi okusi proželi. Kobasicama i povrćem potom nadjenite zapečena peciva i poslužite.