×
×
Aromatični lungić punjen sirom i šparogama
Iz pećnice

Aromatični lungić punjen sirom i šparogama

Sezona je šparoga – niskokaloričnog povrća bogatog vitaminima. Ovo proljetna delicija nekoć je bila dostupna samo najbogatijima, a danas je omiljena na svačijem stolu.

Kombinirate li šparoge s finim komadom mesa kao što je svima omiljeni lungić, dobit ćete atraktivno i ukusno jelo kojemu malo tko može odoljeti. Tajna ovog recepta su senf, sir i aromatične trave te naravno – šparoge. O zdravlju i benefitima šparoga izlišno je govoriti, a sve što trebate je malo se potruditi i onda puno uživati!

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
60 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Svinjski file

Priprema:

  1. Zrnati sir začinite solju, paprom i crvenom paprikom. Lungić prerežite po pola, natrljajte senfom, s unutrašnje strane blago posolite, te po želji (i ako imate vremena) ostavite da malo odstoji.
  2. Unutarnju stranu namažite sirom, te na sir posložite blanširane šparoge (potopite ih u kipuću vodu na minutu-dvije). Lungić zatvorite čačkalicama ili malim tankim ražnjićima, te ga uvaljajte u aromatične trave.
  3. Na svinjskoj masti ga dobro zapržite sa svih strana, umotajte u foliju, te ga prebacite na lim i u pećnicu prethodno zagrijanu na 150 °C. Pecite na istoj temperaturi minimalno pola sata (po želji i duže). Što ga duže pečete, bit će mekši.
  4. Na istoj tavi gdje ste pržili lungić, dodajte senf i med, posolite i popaprite, te podlijte vinom. Kad vino ishlapi do pola, dodajte vrhnje, razrijedite sa malo vode i kuhajte još minutu-dvije.