×
×
Chilli con carne u tortilji
Iz tave

Chilli con carne u tortilji

Okusite Meksiko na svom tanjuru te isprobajte popularno jelo chilli con carne, a poslužite ga zamotanog u tortilje.

Meksička kuhinja jedna je od najpoznatijih svjetskih gastronomija koja se udomaćila i kod naših gurmana. Vrlo je razigrana, puna boja i okusa, baš kao i temperamentna meksička kultura.

Jedno od popularnih meksičkih jela je svakako chilli con carne iako znalci kažu da se ovakav chili danas uopće ne može naći u Meksiku, dok se u SAD-u ukorijenio gotovo kao tradicionalno jelo. Dapače, ono je pravo službeno jelo njihove države Texas.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
45 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mljevena junetina

Priprema:

  1. Sitno sjeckani luk prepržite na maslacu, dodajte mljeveno juneće meso te začinite sa soli, paprom, čilijem, peršinom i pireom od rajčice. Sve zajedno podlijte temeljcem i pustite da kuha.
  2. U tavici na malo ulja popržite papriku rezanu na rezance te začinite sa soli i paprom te dodajte grah i kukuruz. Sve zajedno prepržite još dvije minute te dodajte mesu. Ukoliko je potrebno, podlijte sa malo temeljca i pustite da se poveže.
  3. Tortilje napunite sa smjesom, dodajte Tabasco i naribani sir, zatvorite sa svih strana i tortilju kratko prepecite na tavici ili ispecite u pećnici.
  4. Tortilje servirajte na ljutom umaku od rajčice ili na blagom umaku od vrhnja.