Meksičke tortilje i chilli con carne

2014

Sastojci

  • 450 g mljevenog junećeg mesa
  • 1 luk
  • 70 g kukuruza
  • 70 g graha
  • 50 g maslaca
  • 50 g crvene paprike
  • 50 g zelene paprike
  • 50 g pirea od rajčice
  • 100 g sira
  • 20 g peršina
  • 10 g češnjaka
  • 20 g soli
  • 10 g papra
  • 2 g čilija
  • 5 ml ulja
  • 8 komada tortilja
12 Siječanj 2014, Komentari: Komentari isključeni za Meksičke tortilje i chilli con carne

Okusite Meksiko na svom tanjuru te isprobajte popularno jelo chilli con carne, a poslužite ga zamotanog u tortilje.

Meksička kuhinja jedna je od najpoznatijih svjetskih gastronomija koja se udomaćila i kod naših gurmana. Vrlo je razigrana, puna boja i okusa, baš kao i temperamentna meksička kultura.

Jedno od popularnih meksičih jela je svakako chilli con carne iako znalci kažu da se ovakav chili danas uopće ne može naći u Meksiku, dok se u SAD-u ukorijenio gotovo kao tradicionalno jelo. Dapače, ono je pravo službeno jelo njihove države Texas.

tortilla-chilli-con-carne-02

Priprema:

Sitno sjeckani luk prepržite na maslacu, dodajte mljeveno juneće meso te začinite sa soli, paprom, čilijem, peršinom i pireom od rajčice. Sve zajedno podlijte temeljcem i pustite da kuha.

U tavici na malo ulja popržite papriku rezanu na rezance te začinite sa soli i paprom te dodajte grah i kukuruz. Sve zajedno prepržite još dvije minute te dodajte mesu. Ukoliko je potrebno, podlijte sa malo temeljca i pustite da se poveže.

Tortilje napunite sa smjesom, dodajte tabasco i naribani sir, zatvorite sa svih strana i tortilju kratko prepecite na tavici ili ispecite u pećnici.

Tortilje servirajte na ljutom umaku od rajčice ili na blagom umaku od vrhnja.

Vezani članci