Meksička kuhinja jedna je od najpoznatijih svjetskih gastronomija koja se udomaćila i kod naših gurmana. Vrlo je razigrana, puna boja i okusa, baš kao i temperamentna meksička kultura.
Jedno od popularnih meksičkih jela je svakako chilli con carne iako znalci kažu da se ovakav chili danas uopće ne može naći u Meksiku, dok se u SAD-u ukorijenio gotovo kao tradicionalno jelo. Dapače, ono je pravo službeno jelo njihove države Texas.
SASTOJCI
Priprema:
- Sitno sjeckani luk prepržite na maslacu, dodajte mljeveno juneće meso te začinite sa soli, paprom, čilijem, peršinom i pireom od rajčice. Sve zajedno podlijte temeljcem i pustite da kuha.
- U tavici na malo ulja popržite papriku rezanu na rezance te začinite sa soli i paprom te dodajte grah i kukuruz. Sve zajedno prepržite još dvije minute te dodajte mesu. Ukoliko je potrebno, podlijte sa malo temeljca i pustite da se poveže.
- Tortilje napunite sa smjesom, dodajte Tabasco i naribani sir, zatvorite sa svih strana i tortilju kratko prepecite na tavici ili ispecite u pećnici.
- Tortilje servirajte na ljutom umaku od rajčice ili na blagom umaku od vrhnja.