Začinjeni mesni uštipci vaš su odgovor za brzi ljetni ručak – meso samo trebate kratko ispeći na tavi.
Mesne smo uštipke podržali na grčki način – s osvježavajućim tzatziki umakom te salatom od kalamata maslina i feta sira.
SASTOJCI
ZA TZATZIKI UMAK:
ZA SALATU:
Priprema:
- Naribajte krastavac, posolite ga i ostavite da se ocijedi. Za to vrijeme nasjeckajte češnjak, papriku narežite na trakice, luk na polumjesece, a rajčice na kriške.
- Krastavac još dodatno ocijedite rukama pa pomiješajte s češnjakom, sušenim koprom, grčkim jogurtom, maslinovim uljem i sokom limuna. Posolite i popaprite pa spremite u hladnjak.
- Pomiješajte ostalo povrće - baby salate, papriku, luk, mini rajčice, pokapajte s malo maslinovog ulja i soka limuna te posolite.
- U tavi zagrijte suncokretovo ulje pa ispecite mesne uštipke, otprilike 3 minute sa svake strane.
- U tanjur stavite salatu i gotove mesne uštipke pa dodajte tzatziki. Na kraju dodajte kalamata masine i natrgajte feta sir.