×
×
Odrezak Tomislav punjen pršutom, blitvom i sirom
Iz tave

Odrezak Tomislav punjen pršutom, blitvom i sirom

Inspiriran receptom iz stare hrvatske kuharice, Tomislav odrezak su zapravo mekane teleće rolice punjene pršutom, blitvom, sirom i vrganjima.

Ne znam kako vama, ali rolice kod mene uvijek bude posebnu znatiželju. Bez obzira što znam sastojke nadjeva, uvijek je do trenutka kušanja prisutna doza uzbuđenja i znatiželje, kako se i koliko dobro, to sve stopilo u jedno.

Moja je znatiželja i ovaj put bila nagrađena. Tomislav odrezak, rolice od teletine punjene pršutom, sirom, blitvom i vrganjima, pokazale su se upravo tako dobre, kako to sastojci obećavaju.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
45 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Teletina

Priprema:

  1. Meso po potrebi lagano istucite, posolite i popaprite. Listove blitve kratko prokuhajte ako je riječ o starijoj blitvi. Ja sam se odlučila za baby blitvu i koristila je sirovu. Vrganje stavite na ugrijani maslac, posolite i popaprite i pirjajte da ispari sva tekućina koju su pustili. Sir narežite na prutiće.
  2. Na odreske posložite listove blitve, zatim stavite ploške tanko rezanog pršuta, žlicu vrganja, štapić sira pa sve zamotajte i učvrstite čačkalicama. Uvaljajte rolice u brašno.
  3. Rolice pržite na vrućoj masnoći da sa svih strana promijene boju i dobiju koricu. Izvadite, a na masnoću dodajte sitno sjeckani luk, lagano posolite i uz dodatak manje količine temeljca, pirjajte da luk omekša i počne se raspadati.
  4. Kad sva tekućina ispari, dodajte žlicu brašna, popržite, vratite rolice u posudu i sve zalijte vinom i manjom količinom temeljca, pa još neko kraće vrijeme pirjajte. Posolite i popaprite po ukusu, a pred sam kraj umiješajte vrhnje za šlag.
  5. Rolice po želji pospite sitno sjeckanim peršinovim lišćem i poslužite uz rižu, pire krumpir, njoke ili okruglice od kruha.