Ne znam kako vama, ali rolice kod mene uvijek bude posebnu znatiželju. Bez obzira što znam sastojke nadjeva, uvijek je do trenutka kušanja prisutna doza uzbuđenja i znatiželje, kako se i koliko dobro, to sve stopilo u jedno.
Moja je znatiželja i ovaj put bila nagrađena. Tomislav odrezak, rolice od teletine punjene pršutom, sirom, blitvom i vrganjima, pokazale su se upravo tako dobre, kako to sastojci obećavaju.
SASTOJCI
Priprema:
- Meso po potrebi lagano istucite, posolite i popaprite. Listove blitve kratko prokuhajte ako je riječ o starijoj blitvi. Ja sam se odlučila za baby blitvu i koristila je sirovu. Vrganje stavite na ugrijani maslac, posolite i popaprite i pirjajte da ispari sva tekućina koju su pustili. Sir narežite na prutiće.
- Na odreske posložite listove blitve, zatim stavite ploške tanko rezanog pršuta, žlicu vrganja, štapić sira pa sve zamotajte i učvrstite čačkalicama. Uvaljajte rolice u brašno.
- Rolice pržite na vrućoj masnoći da sa svih strana promijene boju i dobiju koricu. Izvadite, a na masnoću dodajte sitno sjeckani luk, lagano posolite i uz dodatak manje količine temeljca, pirjajte da luk omekša i počne se raspadati.
- Kad sva tekućina ispari, dodajte žlicu brašna, popržite, vratite rolice u posudu i sve zalijte vinom i manjom količinom temeljca, pa još neko kraće vrijeme pirjajte. Posolite i popaprite po ukusu, a pred sam kraj umiješajte vrhnje za šlag.
- Rolice po želji pospite sitno sjeckanim peršinovim lišćem i poslužite uz rižu, pire krumpir, njoke ili okruglice od kruha.