×
×
Iz pećnice: Paketići s dimljenom kobasicom
Iz pećnice

Iz pećnice: Paketići s dimljenom kobasicom

Paketići od aluminijske folije su genijalan izum. Kada ste u žurbi i kada vam se ne prlja kuhinja, u njima možete pripremiti savršen obrok.

Možete ih ubaciti u pećnicu, na grill ili tavu i u svakoj varijanti ćete završiti s mirisnim i sočnim jelom.

Ovakav način pripreme hrane odličan je za sve one koji nisu previše vješti u pirjanju, podlijevanju i miješanju jer ovdje toga nema. Sve što trebate su namirnice koje ubacite u paketiće i pričekate da pećnica odradi svoju čaroliju.

Osim što na ovaj način možete brzo pripremati maštovita i ukusna jela, paketići su i izvrstan način da se riješite ostataka iz frižidera.

U ovoj verziji koristila sam dimljenu kobasicu te sve povrće koje sam imala pri ruci, a vi slobodno razuzdajte svoju maštu i složite svoj idealan paketić.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Dimljena kobasica

Priprema:

  1. Tikvice operite i narežite na kockice. Luk i papriku narežite na trakice, a rajčice samo operite i eventualno prepolovite. Povrće pomiješajte i začinite maslinovim uljem, solju i paprom.
  2. Pripremite četiri lista aluminijske folije. Na sredinu svakog lista stavite četvrtinu pripremljenog povrća.
  3. Kobasice narežite na deblje komade pa i njih rasporedite na svaki list folije. Posipajte sve sa sjeckanim peršinom i po ½ žličice maslaca.
  4. Čvrsto zamotajte aluminijsku foliju u paketiće i stavite ih peći u pećnicu zagrijanu na 200 ˚C.  Pecite dvadeset minuta i odmah poslužite.