Iz pećnice: Paketići s dimljenom kobasicom

2016

Sastojci

  • 1 pakiranje (370 g) Premium dimljene kobasice
  • 2 male tikvice
  • 1 mala glavica luka
  • 1 paprika babura
  • 10 cherry rajčica
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • sol, papar
  • 2 žličice maslaca
  • 1 žličica sjeckanog peršina
29 Siječanj 2016, Komentari: Komentari isključeni za Iz pećnice: Paketići s dimljenom kobasicom

Paketići od aluminijske folije su genijalan izum. Kada ste u žurbi i kada vam se ne prlja kuhinja, u njima možete pripremiti savršen obrok.

Možete ih ubaciti u pećnicu, na grill ili tavu i u svakoj varijanti ćete završiti s mirisnim i sočnim jelom.

Ovakav način pripreme hrane odličan je za sve one koji nisu previše vješti u pirjanju, podlijevanju i miješanju jer ovdje toga nema. Sve što trebate su namirnice koje ubacite u paketiće i pričekate da pećnica odradi svoju čaroliju.

Osim što na ovaj način možete brzo pripremati maštovita i ukusna jela, paketići su i izvrstan način da se riješite ostataka iz frižidera.

U ovoj verziji koristila sam Premium dimljenu kobasicu te sve povrće koje sam imala pri ruci, a vi slobodno razuzdajte svoju maštu i složite svoj idealan paketić.

paketici-s-dimljenom-kobasicom-detalj

Priprema:

Tikvice operite i narežite na kockice. Luk i papriku narežite na trakice, a rajčice samo operite i eventualno prepolovite. Povrće pomiješajte i začinite maslinovim uljem, solju i paprom.

Pripremite četiri lista aluminijske folije. Na sredinu svakog lista stavite četvrtinu pripremljenog povrća.

Kobasice narežite na deblje komade pa i njih rasporedite na svaki list folije. Posipajte sve sa sjeckanim peršinom i po ½ žličice maslaca.

Čvrsto zamotajte aluminijsku foliju u paketiće i stavite ih peći u pećnicu zagrijanu na 200˚C.  Pecite dvadeset minuta i odmah poslužite.

Vezani članci