Možete ih ubaciti u pećnicu, na grill ili tavu i u svakoj varijanti ćete završiti s mirisnim i sočnim jelom.
Ovakav način pripreme hrane odličan je za sve one koji nisu previše vješti u pirjanju, podlijevanju i miješanju jer ovdje toga nema. Sve što trebate su namirnice koje ubacite u paketiće i pričekate da pećnica odradi svoju čaroliju.
Osim što na ovaj način možete brzo pripremati maštovita i ukusna jela, paketići su i izvrstan način da se riješite ostataka iz frižidera.
U ovoj verziji koristila sam dimljenu kobasicu te sve povrće koje sam imala pri ruci, a vi slobodno razuzdajte svoju maštu i složite svoj idealan paketić.
SASTOJCI
Priprema:
- Tikvice operite i narežite na kockice. Luk i papriku narežite na trakice, a rajčice samo operite i eventualno prepolovite. Povrće pomiješajte i začinite maslinovim uljem, solju i paprom.
- Pripremite četiri lista aluminijske folije. Na sredinu svakog lista stavite četvrtinu pripremljenog povrća.
- Kobasice narežite na deblje komade pa i njih rasporedite na svaki list folije. Posipajte sve sa sjeckanim peršinom i po ½ žličice maslaca.
- Čvrsto zamotajte aluminijsku foliju u paketiće i stavite ih peći u pećnicu zagrijanu na 200 ˚C. Pecite dvadeset minuta i odmah poslužite.