Piletinu najčešće pripremam u kombinaciji s nekim kremastim umakom, osobito ako se radi o pilećim prsima koja su krta i vrlo lako ispadnu suha.
Ovaj put sam izostavio umak i pileća prsa upario sa sočnim cherry rajčicama koje su poput malih, kompaktnih pakiranja prirodnog kečapa. Maslinovo ulje i češnjak daju dodatnu aromu.
Ako uz crvene uspijete nabaviti i žute cherry rajčice, na tanjuru ćete imati ukusno i šareno ljetno jelo.
SASTOJCI
Priprema:
- Ako nemate pripremljene ili gotove krutone (tostirane kockice kruha), napravite ih sami. Jednu do dvije šnite kruha narežite na kockice pa ih tostirajte u pećnici. Možete ih i brzo ispržiti na malo ulja na tavi ili napraviti tost pa ga kasnije narezati ili natrgati na manje komade.
- Pileća prsa operite, očistite od žilica te ih razrežite na dva do četiri pileća filea. Piletinu posolite i popaprite s obje strane i ostavite da odmori barem 15 minuta.
- U dublju tavu na par kapi maslinovog ulja stavite peći piletinu. Pecite je na srednje jakoj vatri dok ne bude zlatno smeđa s obje strane i dobro pečena u sredini. Izvadite je sa strane, a iz tave uklonite eventualne komadiće koji su ostali kako ne bi zagorjeli.
- U tavu dodajte još malo maslinovog ulja, dovoljno da prekrije dno, pa kad se zagrije dodajte češnjak. Pržite ga oko 2 minute, a zatim dodajte oprane svježe cherry rajčice. Pecite ih par minuta na srednje jakoj vatri uz povremeno miješanje. Posolite ih pred kraj i sklonite s vatre.
- Prije posluživanja, u tavu s rajčicama vratite piletinu pa umiješajte tostirani kruh koji će upiti dio aromatiziranog maslinovog ulja. Jelo poslužite toplo.