Pečena pileća prsa sa cherry rajčicama

2015

Sastojci

  • 500 g pilećeg filea (prsa)
  • 300 g cherry rajčica
  • 7-10 režnjeva češnjaka
  • 2 šnite kruha
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
11 Siječanj 2015, Komentari: Komentari isključeni za Pečena pileća prsa sa cherry rajčicama

Ljeti nitko ne voli biti u kuhinji više nego što treba. Tad se traže recepti koji štede na vremenu pripreme, ali ne i na okusu. Ova pileća prsa sa rajčicama čine ukusan i brzi ručak ili večeru.

Piletinu najčešće pripremam u kombinaciji s nekim kremastim umakom, osobito ako se radi o pilećim prsima koja su krta i vrlo lako ispadnu suha.

Ovaj put sam izostavio umak i pileća prsa upario sa sočnim cherry rajčicama koje su poput malih, kompaktnih pakiranja prirodnog kečapa. Maslinovo ulje i češnjak daju dodatnu aromu.

Ako uz crvene uspijete nabaviti i žute cherry rajčice, na tanjuru ćete imati ukusno i šareno ljetno jelo.

pileca-prsa-cherry-rajcice-detalj
Priprema:

Ako nemate pripremljene ili gotove krutone (tostirane kockice kruha), napravite ih sami. Jednu do dvije šnite kruha narežite na kockice pa ih tostirajte u pećnici. Možete ih i brzo ispržiti na malo ulja na tavi ili napraviti tost pa ga kasnije narezati ili natrgati na manje komade.

Pileća prsa operite, očistite od žilica te ih razrežite na dva do četiri pileća filea. Piletinu posolite i popaprite s obje strane i ostavite da odmori barem 15 minuta.

U dublju tavu na par kapi maslinovog ulja stavite peći piletinu. Pecite je na srednje jakoj vatri dok ne bude zlatno smeđa s obje strane i dobro pečena u sredini. Izvadite je sa strane, a iz tave uklonite eventualne komadiće koji su ostali kako ne bi zagorili.

U tavu dodajte još malo maslinovog ulja, dovoljno da prekrije dno, pa kad se zagrije dodajte češnjak. Pržite ga oko 2 minute, a zatim dodajte oprane svježe cherry rajčice. Pecite ih par minuta na srednje jakoj vatri uz povremeno miješanje. Posolite ih pred kraj i sklonite s vatre.

Prije posluživanja, u tavu s rajčicama vratite piletinu pa umiješajte tostirani kruh koji će upiti dio aromatiziranog maslinovog ulja.

Jelo poslužite toplo. Dobar tek!

Vezani članci