×
×
PIK dry age steakovi na ‘Steak me out’ večeri
Novosti

PIK dry age steakovi na ‘Steak me out’ večeri

PIK Vrbovec održao je prvu ‘Steak me out’ večeru u restoranu RougeMarin i predstavio svoje dry age steakove.

Dry age steakovi dobiveni su od najkvalitetnijeg junećeg mesa s hrvatskih farmi. Ovi odresci pripremljeni su u kontroliranim uvjetima prema složenoj metodi suhog dozrijevanja koje traje najmanje šest tjedana.

Zahvaljujući tom procesu, postiže se specifična crvena boja te iznimna sočnost, karakteristična aroma i mekoća mesa.

steak-me-out-07

Ovi vrhunski komadi junetine dolaze s domaćih farmi s kojima PIK surađuje već dugi niz godina, a njihova je kvaliteta prepoznata i u svijetu. Naime, PIK još od šezdesetih godina prošlog stoljeća izvozi junetinu na zahtjevno talijansko tržište, koje je poznato po steakovima.

Ugledni svjetski restorani i njihovi gosti prepoznali su kvalitetu PIK-ovog junećeg mesa. Suradnja s RougeMarinom dokaz je da i u Hrvatskoj postoji glad za vrhunskim steakovima.

Steak me out

Na prvoj “Steak me out” večeri u restoranu RougeMarin, chef Marin Medak je za brojne goste pripremao Rib eye, T-bone i Tomahawk odreske.

steak-me-out-05

Marin je pred gostima pripremao tatarski biftek, a održan je i edukativni dio ove večeri na temu mesnih rasjeka i pozicija mesa.

Ginger tatarski beefsteak s đumbirom poslužen je sa soja umakom i mladim lukom, ukiseljenom ljutikom, crvenim curry umakom i prepečenim domaćim kruhom.

steak-me-out-04

Drugi slijed sastojao se od rib eye steaka, pečene marinirane muškatne tikve, špinata, coulisa pečene paprike te čipsa od češnjaka i začinskog maslaca.

Tomahawk steak i T-bone steak posluženi su sa krumpirićima i batatom, konfitiranom ljutikom, pečenim češnjakom i limunom te umacima kao što su chimichurri, aioli i umak od zelenog papra.

Gosti su na samom kraju uživali u slastici bez šećera i brašna, a to je bio tiramisu s keksom od rogača, skutom i kardamom kavom.

Najavljena su još dva datuma ‘Steak me out’ večeri u RougeMarinu – 19.3. i 23.4.2020. pa ne zaboravite rezervirati svoje mjesto!