Fuziju pizze i (u mojem slučaju) cheeseburgera najbolje je opisala sestra Ivana koja ga je imala prilike isprobati, a kaže: ‘Miriše kao pizza, čak ima i okus po pizzi, a znam i osjetim da jedem odličan hamburger. Zapravo ne znam više što jedem, ali znam da je jako dobro!’
Ovu božansku fast food kombinaciju možete sami napraviti kod kuće prateći jednostavne upute u nastavku teksta.
SASTOJCI
ZA TIJESTO:
Priprema:
- U 250 ml mlake vode stavite dvije žlice maslinovog ulja, žličicu šećera i 20 g mrvljenog svježeg kvasca. Ostavite nekoliko minuta da se voda zapjeni od kvasca te izlijte sve u duboku posudu zajedno s 200 grama oštrog brašna.
- Pomiješajte sve kuhačom u mokru smjesu te postepeno dodajte preostalih 250 grama brašna dok ne dobijete i zamijesite mekano tijesto. Tijesto se treba dizati oko 60 do 90 minuta na toplom mjestu prije daljnje upotrebe.
- Za vrijeme dizanja tijesta napravite domaće juneće pljeskavice i pripremite ostale namirnice za slaganje cheeseburgera. Možete kupiti i gotove pljeskavice te ubrzati pripremu pizza cheeseburgera.
- Pljeskavice ispecite na naglo u grill tavi samo da promijene boju na svakoj strani. Ne želite ih ispeći do kraja jer će vam kasnije biti suhe nakon što se još jednom ispeku u pećnici.
- Tijesto razvaljajte na centimetar debljine te ga prerežite na 2 jednaka dijela.
- Cheeseburger slažite obrnutim redoslijedom jer ćete ga preokrenuti prije stavljanja u pećnicu. Krenite s rajčicom, kiselim krastavcima, kečapom i majonezom. Preko njih stavite jednu pljeskavicu, na nju par listova sira te zatim i drugu pljeskavicu preko svega. Preklopite rubove tijesta preko pljeskavica te ih odložite na papir za pečenje, ali sada okrenute na drugu stranu.
- Svaki cheeseburger zatim premažite kečapom, dodajte Zimsku salamu, sir i nasjeckane masline. Ne zaboravite ih obilno posipati origanom.
- Pizza cheeseburger pecite na 200 °C kojih 15-20 minuta.