Pizza + hamburger: Napravite pizzaburger!

2014

Sastojci

  • 400 g mljevene junetine
  • 50 g Milanske salame
  • 70 g sira za pizzu
  • 30 g kiselih krastavaca
  • 20 g svježe rajčice
  • ketchup, majoneza, origano
  • Za tijesto:
  • 450 g oštrog brašna
  • 250 ml mlake vode
  • 20 g svježeg kvasca
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica šećera
  • prstohvat soli
17 Srpanj 2014, Komentari: 4

Miriše kao pizza, čak ima i okus po pizzi, a znate i osjetite da jedete odličan hamburger! Isprobajte pizzaburger!

Čim je fotografija pizza hamburgera bila objavljena na Volim Meso Facebook stranici znao sam da ću morati isprobati i napraviti svoju verziju tog jela.

Za njegovu pripremu koristio sam provjerene recepte koje sam s vama podijelio na Volim meso portalu. Tako imamo domaću juneću pljeskavicu samo bez cijelog luka ovaj put i stromboli tijesto koje sam iskoristio umjesto peciva za hamburger.

Fuziju pizze i (u mojem slučaju) cheeseburgera najbolje je opisala sestra Ivana koja ga je imala prilike isprobati, a kaže: ‘Miriše kao pizza, čak ima i okus po pizzi, a znam i osjetim da jedem odličan hamburger. Zapravo ne znam više što jedem, ali znam da je jako dobro!’

Ovu božansku fast food kombinaciju možete sami napraviti kod kuće prateći jednostavne upute u nastavku teksta.

pizzaburger-detalj

Priprema:

U 250 ml mlake vode stavite dvije jušne žlice maslinovog ulja, žličicu šećera i 20 g mrvljenog svježeg kvasca. Ostavite nekoliko minuta da se voda zapjeni od kvasca te izlijte sve u duboku posudu zajedno s 200 grama oštrog brašna.

Pomiješajte sve kuhačom u mokru smjesu te postepeno dodajte preostalih 250 grama brašna dok ne dobijete i zamijesite mekano tijesto. Tijesto se treba dizati oko 60 do 90 minuta na toplom mjestu prije daljnje upotrebe.

Za vrijeme dizanja tijesta napravite domaće juneće pljeskavice i pripremite ostale namirnice za slaganje cheeseburgera. Možete kupiti i gotove pljeskavice te ubrzati pripremu pizza cheeseburgera.

Pljeskavice ispecite na naglo u grill tavi samo da promijene boju na svakoj strani. Ne želite ih ispeći do kraja jer će vam kasnije biti suhe nakon što se još jednom ispeku u pećnici.

Tijesto razvaljajte na centimetar debljine te ga prerežite na 2 jednaka dijela.

Cheeseburger slažite obrnutim redoslijedom jer ćete ga preokrenuti prije stavljanja u pećnicu.

Krenite s rajčicom, kiselim krastavcima, ketchupom i majonezom. Preko njih stavite jednu pljeskavicu, na nju par listova sira te zatim i drugu pljeskavicu preko svega.

Preklopite rubove tijesta preko pljeskavica te ih odložite na papir za pečenje ali sada okrenute na drugu stranu.

Svaki cheeseburger zatim premažite ketchupom, dodajte Milansku salamu, sir i nasjeckane masline. Ne zaboravite ih obilno posipati origanom.

Pizza cheeseburger pecite na 200 stupnjeva kojih 15-20 minuta.

Poslužite ga toplog uz hladno osvježavajuće piće.

Vezani članci