Jeste li znali kako su se palačinke jele još u antičko doba? Tad su bile nešto drugačije konzistencije, no kroz povijest uvijek su privlačile gladna nepca.
Palačinke kakve danas poznajemo, nastale su u Europi u srednjem vijeku te ih se često veže uz mađarsku gastronomiju.
SASTOJCI
Priprema:
- Napravite slanu smjesu za palačinke, dodajte sitno sjeckani peršin te ispecite palačinke do zlatno žute boje.
- Sitno sjeckani luk prepržite na malo ulja te dodajte meso, začinite sa soli, paprom i malo sjeckanog peršina. Smjesom punite palačinke, po vrhu pospite parmezanom i zamotajte ih tako da savijete krajeve prema sredini i zamotajte do kraja.
- Palačinke uvaljajte prvo u brašno, potom u jaja, a na kraju u krušne mrvice. Panirane palačinke pržite u dubokom ulju te kada su zlatno žute boje izvadite na papirnati ručnik i servirate uz umak po izboru.