Pohane palačinke punjene mljevenom svinjetinom

2013

Sastojci

  • 450 g mljevene svinjetine
  • 1 luk
  • 20 g soli
  • 10 g papra
  • 30 g peršina
  • 50 g maslaca
  • 2 jaja
  • 50 g krušnih mrvica
  • 50 g parmezana
  • 100 g brašna
  • 500 ml ulja
  • 8 – 10 palačinki
11 Siječanj 2013, Komentari: Komentari isključeni za Pohane palačinke punjene mljevenom svinjetinom

Punjene i pohane palačinke prava su hrskava poslastica te će klasičan obrok učiniti pravom gozbom.

Jeste li znali kako su se palačinke jele još u antičko doba? Tad su bile nešto drugačije konzistencije, no kroz povijest uvijek su privlačile gladna nepca.

Palačinke kakve danas poznajemo, nastale su u Europi u srednjem vijeku te ih se često veže uz mađarsku gastronomiju.

pohane-palacinke-punjene-mljevenim-mesom-02

Priprema:

Napravite slanu smjesu za palačinke, dodajte sitno sjeckani peršin te ispecite palačinke do zlatno žute boje.

Sitno sjeckani luk prepržite na malo ulja te dodajte meso, začinite sa soli, paprom i malo sjeckanog peršina. Smjesom punite palačinke, po vrhu pospite parmezanom i zamotajte ih tako da savijete krajeve prema sredini i zamotajte do kraja.

Palačinke uvaljajte prvo u brašno, potom u jaja, a na kraju u krušne mrvice. Panirane palačinke pržite u dubokom ulju te kada su zlatno žute boje izvadite na papirnati ručnik i servirate uz umak po izboru.

Ukoliko koristite 850 g mljevenog mesa sve namirnice uvećajte za trećinu.

Vezani članci