×
×
Pohane palačinke punjene mljevenom svinjetinom
Iz tave

Pohane palačinke punjene mljevenom svinjetinom

Punjene i pohane palačinke prava su hrskava poslastica te će klasičan obrok učiniti pravom gozbom.

Jeste li znali kako su se palačinke jele još u antičko doba? Tad su bile nešto drugačije konzistencije, no kroz povijest uvijek su privlačile gladna nepca.

Palačinke kakve danas poznajemo, nastale su u Europi u srednjem vijeku te ih se često veže uz mađarsku gastronomiju.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
60 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mljevena svinjetina

Priprema:

  1. Napravite slanu smjesu za palačinke, dodajte sitno sjeckani peršin te ispecite palačinke do zlatno žute boje.
  2. Sitno sjeckani luk prepržite na malo ulja te dodajte meso, začinite sa soli, paprom i malo sjeckanog peršina. Smjesom punite palačinke, po vrhu pospite parmezanom i zamotajte ih tako da savijete krajeve prema sredini i zamotajte do kraja.
  3. Palačinke uvaljajte prvo u brašno, potom u jaja, a na kraju u krušne mrvice. Panirane palačinke pržite u dubokom ulju te kada su zlatno žute boje izvadite na papirnati ručnik i servirate uz umak po izboru.