×
×
Punjene lepinje s mljevenim mesom
Recepti

Punjene lepinje s mljevenim mesom

Ćevape u lepinji zamijenili smo mljevenim mesom i tako dobili hrvatsku inačicu poznatog libanonskog street food jela.

Ovo je originalno libanonski jelo popularno kao street food. Moja verzija prilagođena je našem podneblju pa sam koristio somune umjesto pita kruha, a prilagođeni su i začini stoga ako vam se piment čini preegzotičan možete se slobodno držati samo soli i papra.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mljevena junetina

Priprema:

  1. Sitno nasjeckajte luk, češnjak i peršin te ih pomiješajte s mljevenom junetinom koju ste prethodno pomiješali s mješavinom luka, češnjaka i peršina zajedno sa svim začinima i uljem. Poželjno je pripremljenu smjesu ostaviti par sati u hladnjaku da se okusi prožmu.
  2. Somune prerežite na pola i otvorite ih kako bi oblikovali džepove. Smjesu podijelite na polovice somuna i nadjenute ih. Pritisnite ih prema dolje da se izravnaju i da nadjev dođe skroz do ruba. Somune  premažite s malo ulja s obje strane i pecite ih tako pripremljene na zagrijanoj tavi jednu minutu sa svake strane kako bi se malo zapekli. Preokrenite na izloženu stranu mesa i također zapecite.
  3. Prebacite ih na lim za pečenje i pecite u pećnici oko 20 minuta na 180 °C. Nakon 10 minuta ih preokrenite. Poslužite odmah uz umak po želji.