Ovo je originalno libanonski jelo popularno kao street food. Moja verzija prilagođena je našem podneblju pa sam koristio somune umjesto pita kruha, a prilagođeni su i začini stoga ako vam se piment čini preegzotičan možete se slobodno držati samo soli i papra.
SASTOJCI
Priprema:
- Sitno nasjeckajte luk, češnjak i peršin te ih pomiješajte s mljevenom junetinom koju ste prethodno pomiješali s mješavinom luka, češnjaka i peršina zajedno sa svim začinima i uljem. Poželjno je pripremljenu smjesu ostaviti par sati u hladnjaku da se okusi prožmu.
- Somune prerežite na pola i otvorite ih kako bi oblikovali džepove. Smjesu podijelite na polovice somuna i nadjenute ih. Pritisnite ih prema dolje da se izravnaju i da nadjev dođe skroz do ruba. Somune premažite s malo ulja s obje strane i pecite ih tako pripremljene na zagrijanoj tavi jednu minutu sa svake strane kako bi se malo zapekli. Preokrenite na izloženu stranu mesa i također zapecite.
- Prebacite ih na lim za pečenje i pecite u pećnici oko 20 minuta na 180 °C. Nakon 10 minuta ih preokrenite. Poslužite odmah uz umak po želji.