×
×
Svinjske rolice punjene šunkom i sirom
Iz tave

Svinjske rolice punjene šunkom i sirom

‘Smotane namirnice’ pružaju bezbroj mogućnosti, a punjene rolice od svinjetine su jednostavno, brzo i impresivno jelo.

Jedna od mojih najdražih metoda pripreme namirnica i jela su svakako rolice, odnosno namirnice koje su zarolane, smotane, uvijene, kako god ih želite zvati.

Zarolati možete apsolutno bilo što što ima dovoljno površine za punjenje, puniti možete bilo čime, vezati možete špagom, čačkalicama, mini ražnjićima, alu – folijom. Možete ih kuhati, poširati, peći, pržiti, na malo ulja, u fritezi, ‘na suho’…. Zaista, mogućnosti koje pružaju ‘smotane namirnice’ su zaista neograničene.

S druge strane, rolice su same po sebi puno konkretnije jelo od recimo običnog odreska, a da ne govorim o tome da ih kasnije možete rezati na kolutiće, ili u obliku ‘jedra’, odnosno da ih prilikom serviranja možete prezentirati kao uistinu dekorativno i impresivno jelo.

Današnji recept je izuzetno jednostavan i brz, a namirnice sasvim sigurno već imate doma.

Ja sam svoje role poslužila sa vulgaris mahunama i krumpirom (lešo; kuhano u slanoj vodi, začinjeno maslinovim uljem i češnjakom), vi za svoje odaberite što god vam srce poželi.

Stoga, sve što vam mogu reći je ‘roll away’ i uslast!

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 minuta
uteg
BROJ OSOBA
1
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Svinjski but

Priprema:

  1. Svinjske odreske  istanjite batom za meso, u tankom sloju premažite senfom. Na njih složite sir, šunku i gljive, začinite i zarolajte. Pričvrstite čačkalicama.
  2. Na tavi, na tankom sloju ulja ili masti ih zapržite sa svih strana, smanjite vatru i nastavite pržiti pokrivene poklopcem manjim od tave, tolikim da taman prekrije rolice unutar tave (ovime pomažete toplini da prodre u unutrašnjost rolica, odnosno izbjegavate rezultat u kojemu su role izvana zagorene a iznutra sirove).
  3. Odreske možete, ukoliko želite, prethodno marinirati. Svakako ih marinirajte već istanjene, da izbjegnete nered koji bi dobili lupanjem takvih odrezaka.
Mesnica