×
×
Ražnjići od kobasica i krumpira
Recepti

Ražnjići od kobasica i krumpira

Ovi ražnjići spajaju dvije fantastične stvari – ljutu kobasicu i hrskavi krumpir. Podjednako su ukusni s roštilja i iz pećnice.

Neka jela osvajaju svojom jednostavnošću, a i odličan su način za izazivanje simpatija kod ljudi. Ovaj recept je jedan od tih jer zamislite samo ove tople dane koji su pred nama s nečim ovakvim na stolu.

Rekao bi da je ovo jedan sjajan i jednostavan recept koji će se nakon što ga prvi put pripremite vrlo brzo pripremati i drugi i treći put.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 minuta
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Ljuta kobasica

    Po želji:

Priprema:

  1. Krumpire birati tako da što više odgovaraju debljini kobasice koju koristite. Oprati ih i narezati na kolutove debljine jedan centimetar.
  2. Kobasice narezati također na krugove iste debljine kao i krumpir.
  3. Na ražnjić slagati naizmjence krumpir i kobasicu.  Začiniti ražnjiće sa solju, paprom i crvenom paprikom te začine lagano utrljati po krumpirima.
  4. Na kraju ražnjiće premazati maslinovim uljem te ih peći u zagrijanoj pećnici na 200 °C, tridesetak minuta. Svakih deset minuta okrenuti ražnjiće. Jelo je gotovo kada je krumpir pečen.
  5. Poslužiti uz svježu salatu kao na fotografiji ili na način koji je vama draži.