Neka jela osvajaju svojom jednostavnošću, a i odličan su način za izazivanje simpatija kod ljudi. Ovaj recept je jedan od tih jer zamislite samo ove tople dane koji su pred nama s nečim ovakvim na stolu.
Rekao bi da je ovo jedan sjajan i jednostavan recept koji će se nakon što ga prvi put pripremite vrlo brzo pripremati i drugi i treći put.
SASTOJCI
Po želji:
Priprema:
- Krumpire birati tako da što više odgovaraju debljini kobasice koju koristite. Oprati ih i narezati na kolutove debljine jedan centimetar.
- Kobasice narezati također na krugove iste debljine kao i krumpir.
- Na ražnjić slagati naizmjence krumpir i kobasicu. Začiniti ražnjiće sa solju, paprom i crvenom paprikom te začine lagano utrljati po krumpirima.
- Na kraju ražnjiće premazati maslinovim uljem te ih peći u zagrijanoj pećnici na 200 °C, tridesetak minuta. Svakih deset minuta okrenuti ražnjiće. Jelo je gotovo kada je krumpir pečen.
- Poslužiti uz svježu salatu kao na fotografiji ili na način koji je vama draži.