×
×
Sloppy Joe složenac
Iz pećnice

Sloppy Joe složenac

Kada ste zadnji put mogli reći da ste pojeli hamburger na žlicu? Ako je odgovor nikad, onda morate isprobati Sloppy Joe burgere na ovaj način.

Slappy Joe – mesni ragu, koji se u Americi poslužuje u burger pecivu, još je bolji kada se pripremi u većoj količini i zapeče u pećnici s puno sira.

Sloppy Joe složenac idealan je za veće grupe ljudi te je dobar odabir za obiteljska okupljanja ili zabave. Jednako je originalnom receptu za Sloppy Joe, ali po želji možete u njega dodati još više povrća ili ga pomiješati i s raznim mahunarkama ili čak s tjesteninom prije pečenja. Isprobajte i javite koje ste sve kombinacije ovog jela isprobali i kako vam se sviđaju.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
1 sat
uteg
BROJ OSOBA
10
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mljevena junetina

Priprema:

  1. Operite papriku i ogulite luk. Povrće nasjeckajte na male kockice, a u dubokom loncu otopite maslac i dodajte mljevenu junetinu i dobro je zapecite.
  2. Pečenoj junetini dodajte sitno nasjeckano povrće i nastavite pržiti u loncu dok luk ne bude proziran. Tada u lonac dodajte pasiranu rajčicu, koncentrat rajčice, senf i preostale namirnice za izradu ragua. Po potrebi dodajte i 100 ml vode u lonac ako vam je pasirana rajčica pregusta.
  3. Promiješajte sve sastojke, poklopite ga i pustite da se kuha na laganom plamenu barem 30 minuta.  Ako vam pred kraj kuhanja ragu bude previše jušni maknite poklopac i nastavite dodatno reducirati umak do željene gustoće. Kada se mesni ragu skuhao ostavite ga otklopljenog kako bi se ohladio prije nego nastavite pripremati složenac. Ragu možete pripremiti unaprijed i sačuvati ga u hladnjaku kako bi bio spreman neposredno prije nego ga želite poslužiti u složencu.
  4. Hamburger peciva prerežite na pola te dno odrezanih peciva narežite na kocke veličine jedan do dva centimetra, a poklopce ostavite cijele. Uzmite odgovarajući vatrostalni pleh s visokim rubom te dno pleha obložite narezanim pecivima. Preko peciva posipaj te polovicu naribanog Cheddar sir, a zatim preko svega rasporedite mljevenu junetinu u umaku od rajčice.
  5. Vrh ragua posipajte preostalim Cheddar sirom i završite jelo s poklopcima mini hamburger peciva. Pripremljeni složenac zapecite pet do deset minuta u prethodnoj zagrijanoj pećnici na 200 °C. Sloppy Joe složenac poslužite dok je topal. Dobar tek!