Najdraži način pripreme mesa je uz dodatak vina, osobito slatkog desertnog vina. Nekoliko puta sam pripremila piletinu sa usoljenim inćunima u umaku sa slatkim sicilijanskim vinom – Marsalom.
Marsala se odlično sljubljuje sa svinjetinom i gljivama te cijela kombinacija dobiva posebnu aromu.
U ovom receptu, svinjski odresci se mogu zamijeniti lungićem, odnosno svinjskim medaljonima, a Marsala domaćim prošekom.
SASTOJCI
Priprema:
- Brašno pomiješajte s malo majčine dušice, soli i paprom pa odreske uvaljajte u brašno.
- U tavi zagrijte maslac i maslinovo ulje, dodajte odreske te ih pržite sa obje strane dok ne dobiju zlaćanu boju. Dodajte luk koji ste prethodno narezali na komadiće, te pirjajte nekoliko minuta. Dodajte narezani češnjak, timijan ili majčinu dušicu, gljive na listiće te malo soli pa pirjajte sve zajedno još nekoliko minuta.
- Zalijte povrće i meso sa prošekom i vodom pa kuhajte na srednje jakoj vatri 7-10 minuta dok se umak ne zgusne.
- Servirajte uz blanširano povrće po želji ili pireom od željenog povrća.