×
×
Svinjska jetrica iz woka s lukom i đumbirom
Iz tave

Svinjska jetrica iz woka s lukom i đumbirom

Ako vam je dosadio klasičan način pripreme svinjskih jetrica ili još uvijek niste njihov obožavatelj, pokušajte s pripremom ovog recepta.

Svinjska jetrica u današnje vrijeme i nisu jako popularna namirnica te su uglavnom rezervirana samo za obožavatelje iznutrica. No, ako ste svjesni njihove nutritivne vrijednosti i želite ih naučiti voljeti, isprobajte ovaj recept.

Tanko narezana, pomiješana s dvije vrste luka i umakom azijskog štiha mogla bi se dopasti i svim skepticima. Za dodatnu pikantnost, nemojte preskočiti prženi đumbir.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 minuta
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Jetrica

    ZA UMAK:

Priprema:

  1. Svinjska jetrica očistite od žilica narežite na manje tanke ploške, može i na trakice. Stavite ih u zdjelu pa dodajte jabučni ocat i posolite. Pustite da se mariniraju 10-15 minuta.
  2. Za to vrijeme narežite luk na komade veličine zalogaj), a mladi luk na prutiće (koristite i zeleni dio). Komad đumbira dužine 10-ak centimetara ogulite i narežite na 15-ak vrlo tankih prutića.
  3. Pripremite manji lonac s vodom, ulijte vodu i pustite da prokuha. Potom smanjite vatru tako da jedva kuha. Jetrica iz marinade uvaljajte u škrobno brašno pa ubacite u lonac s vodom i kuhajte na laganoj vatri oko 3 minute. Potom ih ocijedite.
  4. U woku zagrijte ulje i dodajte đumbir. Pržite ga tako da ulovi smeđu boju i postane hrskav. izvadite štapiće đumbira i dodajte još žlicu ulja.
  5. Potom ubacite luk i mladi luk te ih pržite oko 2  minute. Zatim ulijte umak, a potom i jetrica te sve dobro promiješajte i kratko pržite.
  6. Jetrica s lukom poslužite uz kuhanu rižu te ukrasite prženim đumbirom.