Ovo je jedan od recepata koji će vam dobro doći za svaki dan. U njemu ima mesa, graha, rajčica, nahranit će više ljudi i ukusan je, a nije kompliciran za pripremu.
Nemojte preskočiti ni posip, lagano ga je napraviti, ne traži nikakve neobične sastojke, a dat će jelu zgodnu hrskavu dimenziju.
SASTOJCI
ZA POSIP:
Priprema:
- Meso narežite na kocke, a luk i češnjak nasjeckajte.
- U zdjeli pomiješajte mrvice (mi smo koristili panko, ali možete koristiti i obične krušne mrvice) parmezan i sušeni timijan. Ulijte maslinovo ulje i pomiješajte do ne dobijete ujednačenu smjesu za posip.
- U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte meso. Dobro ga zapecite za svih strana pa izvadite iz tave i ostavite sa strane.
- Na istu masnoću dodajte luk, ulijte još ulja ako je potrebno. Pirjajte nekoliko minuta pa dodajte koncentrat rajčice i dobro promiješajte. Potom ubacite cherry rajčice, kumin i češnjak te sve promiješajte. Zatim dodajte leću, bijeli grah i sjeckanu rajčicu, posolite, popaprite i kuhajte oko 5 minuta.
- Vratite meso u tavu, i umiješajte je s grubo sjeckanim listovima svježeg bosiljka.
- Ugasite vatru i sadržaj tave prekrijte posipom od mrvica i parmezana.
- Prebacite sve u zagrijanu pećnicu na 200 ° C i pecite 20-25 minuta, dok posip ne postane hrskav i zlatno-smeđe boje. Poslužite toplo.