×
×
Thai juha s mesnim okruglicama
Recepti

Thai juha s mesnim okruglicama

Tajlandska aromatična juha s mesnim okruglicama, kokosovim mlijekom i rižinim rezancima idealna je za ležerne vikende.

Khao soi tradicionalna je juha s područja sjevernog Tajlanda, Laosa i Mianmara. Karakterizira je boga i ljutkasta aroma curryja i kokosovog mlijeka uz obavezan dodatak rižinih rezanaca.

Osim toga ovoj juhi se obično dodaje lisnato povrće poput bok choy kupusa i kuhanog mesa. Najčešće su to piletina ili svinjetina koje mogu biti sitno narezane ili mljevene kao u našoj verziji.

Iako se možda tako ne čini, ova juha priprema se brzo i jednostavno što je čini izvrsnim rješenjem za ležerne vikende.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mljevena svinjetina

    Za mesne okruglice:

    Za juhu:

    Za posluživanje:

Priprema:

  1. Prvo pripremite mesne okruglice tako što u zdjelu stavite mljevenu svinjetinu koju je potrebno dobro usitniti. Dodajte sitno nasjeckani mladi luk, naribani češnjak i đumbir te sol. Sve dobro izmiješajte pa oblikujte okruglice.
  2. U dubokoj posudi zagrijte malo ulja pa prepržite okruglice, po nekoliko minuta sa svake strane dok ne uhvate lijepu boju. Izvadite ih iz posude i ostavite ih sa strane.
  3. Potom bok choy kupus operite i narežite ga na manje komade. Ubacite ga u posudu u kojoj ste pržili okruglice i kratko ga prepržite da povene. Izvadite ga iz posude i ostavite ga sa strane.
  4. Nakon toga u posudu dodajte crvenu curry pastu i kuhajte je oko dvije minute. Prelijte je pilećim temeljcem i kokosovim mlijekom, dodajte sojin umak i med. Smanjite vatru i sve kuhajte nekoliko minuta kako bi se sastojci proželi.
  5. U juhu vratite mesne okruglice i bok choy kupus, provjerite okus i prema potrebi ga doradite solju ili sojinim umakom te sve zajedno kuhajte još desetak minuta na laganoj vatri.
  6. Dok se juha krčka skuhajte rezance prema uputama na pakiranju. Kuhane rezance razdijelite između četiri zdjelice. U svaku zdjelicu dodajte pripremljenu juhu i mesne okruglice. Po želji dodajte mladi luk, ljutiku, sjeckani korijander i malo limunovog soka. Odmah poslužite.