×
×
Trgajući kruh s buđolom i maslacom od češnjaka
Iz pećnice

Trgajući kruh s buđolom i maslacom od češnjaka

‘Pull apart bread’ ili trgajući kruh odličan je način da iskoristite ostatke blagdanskih namirnica i pretvorite ih u sočno i zabavno novogodišnje predjelo za vaše društvo.

Nakon blagdanskih gozbi i cjelodnevnih nakuhavanja smatram da je vrijeme za nešto brža i jednostavnija jela. Uz to, nakon Božića često zna ostati određeni višak hrane koji bi se trebao iskoristiti da se hrana ne baca.

Današnje jelo će vam pomoći iskoristiti preostala peciva, sireve i suhomesnate proizvode.

Ovaj način korištenja kruha je iznimno popularan u svijetu i sigurno ste barem jednom vidjeli neku od varijacija na ovu temu. Ja sam pull apart bread prilagodio svojem ukusu i namirnicama koje sam imao pri ruci, a vi ga slobodno prilagodite svojima.

Priprema se stvarno u par minuta, čak i sa izradom domaćeg aromatiziranog maslaca, pa ne sumnjam da ćete ovo jelo jednom kada probate raditi dosta često.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Buđola

Priprema:

  1. Najvažnija stavka ovog jela je maslac. Bez njega odstajali kruh ne bi omekšao i postao sočan prilikom pečenja. Zato iskoristite maslac i dodajte mu okus koji vama najbolje odgovara. U mojem slučaju to je bio okus češnjaka.
  2. U sjeckalicu stavite maslac i svježi češnjak te začinsko bilje. Ja sam dodao dvije žličice origana. Ovisno o slanoći maslaca kojeg koristite dodajte i malo soli ako treba. Usitnite sve, a zatim ga odložite i zamotajte u prozirnu rastezljivu foliju te ga stavite u hladnjak ili ledenicu do trenutka upotrebe.
  3. Pecivo ili kruh zarežite do pola njegove debljine na trakice po dužini, a zatim i po širini kako bi cijelo pecivo bilo narezano na kockice. Mjesto između narezanih kockica ispunite obilno aromatiziranim maslacem, zatim narezanom buđolom i na kraju mozzarellom pomiješanom s naribanim dimljenim sirom.
  4. Dvije vrste sira sam koristio kako bi mi jedan dao rastezljivost koju svi obožavamo na pizzama i sličnoj hrani, a drugi zbog arome jer jako volim dimljene sireve.
  5. Na kraju preko svega posipajte i malo svježe nasjeckanog peršina i stavite peći u pećnicu na 200 °C dok ne vidite da se je sir rastopio.
  6. Poslužite odmah dok je još toplo, a sir se rasteže prilikom trganja kruha.