×
×
Zapečena tjestenina s Kranjskom kobasicom
Iz pećnice

Zapečena tjestenina s Kranjskom kobasicom

Nema tog lošeg dana koji ne može popraviti zapečena tjestenina s Kranjskom kobasicom i sirom koji se rasteže od tanjura do vaših usta!

Veliki sam ljubitelj talijanske kuhinje. Moja ideja savršenog i brzo pripremljenog ‘utješnog’ jela (tzv. comfort food) je puno tjestenine u umaku na bazi vrhnja ili rajčice sa sirom koji se topi i rasteže prilikom jela.

Donosim vam recept za tjesteninu koja se kuha – pečenjem u pećnici. Potrebno vam je doslovno pet minuta da pripremite sastojke za ovo jelo, posložite ih u protvan i ubacite u pećnicu.

Sat vremena kasnije, uživajte u super okusima tjestenine kuhane u pivu, sočnim Kranjskim kobasicama i mekanom siru koji se razvlači od tanjura pa sve do vaših usta.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
60 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Kranjska kobasica

Priprema:

  1. U sjeckalicu ili multipraktik stavite svježu rajčicu narezane na krupnije komade, kiselo vrhnje, mozzarella sir, krem sir, svježi peršin, rajčicu (koncentrat) te kvalitetno svijetlo pivo po vašoj želji. Dodajte i po žličicu soli, papra i luka u granulama.
  2. Usitnite sve sastojke dok se ne pretvore u slanu "pivsku kašu", oko 40-50 sekundi. Ako vam se smjesa ne čini dovoljno tekuća, slobodno dodajte još malo vode.
  3. U duboki protvan ili zemljanu posudu za pečenje posložite nekuhanu tjesteninu po vašoj želji (ja sam koristio penne) te krupnije narezane komade Kranjske kobasice. Prelijte i potopite sve umakom od piva.
  4. Preko svega naribajte sir (može biti i sir za pizzu) i dodajte malo origana za aromu i neodoljiv miris jela.
  5. Tjesteninu stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 190 °C oko 50-60 minuta.