Zapečena tjestenina s Kranjskom kobasicom

2015

Sastojci

  • 100 g Kranjske kobasice sa sirom
  • 200 g svježe rajčice
  • 320 g tjestenine (npr. makaroni)
  • 100 g kiselog vrhnja
  • 50 g svježeg krem sira (npr. ABC sir)
  • 100 g mozzarelle
  • 10 g svježeg peršina
  • 3 jušne žlice koncentrata rajčice
  • 250 ml svjetlog piva
  • 90 g sira
  • sol, papar, luk u granulama, origano
10 Siječanj 2015, Komentari: Komentari isključeni za Zapečena tjestenina s Kranjskom kobasicom

Nema tog lošeg dana koji ne može popraviti zapečena tjestenina s Kranjskom kobasicom i sirom koji se rasteže od tanjura do vaših usta!

Veliki sam ljubitelj talijanske kuhinje. Moja ideja savršenog i brzo pripremljenog ‘utješnog’ jela (tzv. comfort food) je puno tjestenine u umaku na bazi vrhnja ili rajčice sa sirom koji se topi i rasteže prilikom jela.

Priprema ovakvog jela ne zahtijeva puno vremena, a zadovoljstvo koje vam topli doma pripremljeni ručak ili večera mogu pružiti je neprocjenjivo. Zadovoljstvo raste kako se smanjuje vrijeme potrebno za pripremu ovog jela.

Donosim vam recept za tjesteninu koja se kuha – pečenjem u pećnici. Potrebno vam je doslovno pet minuta da pripremite sastojke za ovo jelo, posložite ih u protvan i ubacite u pećnicu.

Sat vremena kasnije, uživajte u super okusima tjestenine kuhane u pivu, sočnim Kranjskim kobasicama i mekanom siru koji se razvlači od tanjura pa sve do vaših usta.

tjestenina-kranjska-kobasica-detaljPriprema:

U sjeckalicu ili multipraktik stavite svježu rajčicu narezane na krupnije komade, kiselo vrhnje, mozzarella sir, krem sir, svježi peršin, rajčicu (koncentrat) te kvalitetno svijetlo pivo po vašoj želji. Dodajte i po čajnu žlicu soli, papra i luka u granulama.

Usitnite sve sastojke dok se ne pretvore u slanu ‘pivsku kašu’, oko 40-50 sekundi. Ako vam se smjesa ne čini dovoljno tekuća, slobodno dodajte još malo vode.

U duboki protvan ili zemljanu posudu za pečenje posložite nekuhanu tjesteninu po vašoj želji (ja sam koristio penne) te krupnije narezane komade kranjske kobasice sa sirom. Prelijte i potopite sve umakom od piva.

Preko svega naribajte sir (može biti i sir za pizzu) i dodajte malo origana za aromu i neodoljiv miris jela.

Tjesteninu stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 190 stupnjeva oko 50-60 minuta.

Kada je jelo gotovo, poslužite ga toplog uz čašu (hladnog) piva.


Voliš kobasice? Odlično! Klikni na gumb, prijavi se na Volim meso newsletter i besplatno preuzmi svoju .pdf knjižicu ‘Volim kobasice’!

PREUZMI VOLIM KOBASICE KNJIŽICU!


Vezani članci