×
×
Kruh punjen šunkom, jajima i sirom
Iz pećnice

Kruh punjen šunkom, jajima i sirom

Jutra vikendom su rezervirana za uživanje u polako pripremljenom i ukusnom doručku za kojeg često nemamo vremena tijekom radnog tjedna. Zagrijte pećnicu i pripremite ovaj punjeni kruh.

Ovaj kruh je toliko jednostavan da doslovno ne trebate recept za njegovu pripremu. Dovoljno je da odaberete vama najdraži kruh, izdubite mu sredinu i napunite ga smjesom jaja, malo vrhnja i ostalih namirnica koje vam se to jutro jedu. U smjesu možete ubaciti gotovo sve – od kobasica i salama do povrća.

Na isti način možete napuniti kuhani krumpir ili batat.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
45 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Šunka u ovitku

Priprema:

  1. Kruh izrežite uz rub pazeći da mu ne prorežete dno. Sredinu kruha izvadite van, stisnite ga malo rukom da postane kompaktniji pa ga narežite na kockice.
  2. Na neprianjajućoj tavi (bez masnoće) kratko prepržite slaninu narezanu na šnite. Kad je polupečena, odložite ju sa strane. Ugasite vatru pa u istu tavu ubacite kockice kruha kako bi upile masnoću koju je pustila slanina.
  3. U dubokoj posudi umutite četiri jaja i kiselo vrhnje. Smjesi dodajte naribanu šunkericu, sir i sjeckani poriluk pa dobro promiješajte. Punjenje za kruh začinite po vlastitom ukusu. Ja sam koristio sol, papar, kim i ljutu crvenu papriku.
  4. U kruh, pogotovo blizu kore i tvrđih dijelova, rasporedite malo maslaca. Smjesu od jaja, šunkerice i povrća izlijte u sredinu kruha. Preko jaja posipajte kockice kruha i nasjeckanu pečenu slaninu.
  5. Kruh stavite peći u pećnicu na 180 °C oko 25 minuta. Ako je kruh manji ili izdužen, vrijeme pečenja će biti kraće (oko 10-15 minuta) pa pripazite na da vam kruh ne zagori.
  6. Poslužite toplo za doručak, ručak a može čak i za večeru.
Mesnica