Ovaj kruh je toliko jednostavan da doslovno ne trebate recept za njegovu pripremu. Dovoljno je da odaberete vama najdraži kruh, izdubite mu sredinu i napunite ga smjesom jaja, malo vrhnja i ostalih namirnica koje vam se to jutro jedu. U smjesu možete ubaciti gotovo sve – od kobasica i salama do povrća.
Na isti način možete napuniti kuhani krumpir ili batat.
SASTOJCI
Priprema:
- Kruh izrežite uz rub pazeći da mu ne prorežete dno. Sredinu kruha izvadite van, stisnite ga malo rukom da postane kompaktniji pa ga narežite na kockice.
- Na neprianjajućoj tavi (bez masnoće) kratko prepržite slaninu narezanu na šnite. Kad je polupečena, odložite ju sa strane. Ugasite vatru pa u istu tavu ubacite kockice kruha kako bi upile masnoću koju je pustila slanina.
- U dubokoj posudi umutite četiri jaja i kiselo vrhnje. Smjesi dodajte naribanu šunkericu, sir i sjeckani poriluk pa dobro promiješajte. Punjenje za kruh začinite po vlastitom ukusu. Ja sam koristio sol, papar, kim i ljutu crvenu papriku.
- U kruh, pogotovo blizu kore i tvrđih dijelova, rasporedite malo maslaca. Smjesu od jaja, šunkerice i povrća izlijte u sredinu kruha. Preko jaja posipajte kockice kruha i nasjeckanu pečenu slaninu.
- Kruh stavite peći u pećnicu na 180 °C oko 25 minuta. Ako je kruh manji ili izdužen, vrijeme pečenja će biti kraće (oko 10-15 minuta) pa pripazite na da vam kruh ne zagori.
- Poslužite toplo za doručak, ručak a može čak i za večeru.